KUPIO JE MET BELAMI

Gitara Džefa Baklija na novom albumu grupe Muse

Belami je istakao da gitaru nije kupio zbog idolopoklonstva, već iz razloga što želi da nastavi da je koristi i implementira njen zvuk na predstojećem izdanju
199 pregleda 0 komentar(a)
Grupa Muse, Foto: Grupa Muse
Grupa Muse, Foto: Grupa Muse

Frontmen popularne britanske rok grupe Muse, Met Belami je u intervjuu za "Guitar World" otkrio da je kupio gitaru tragično preminulog američkog kantautora Džefa Baklija i da će je koristiti na novom albumu svog benda.

On je nabavio Fender Telekastera na kojem je Bakli odsvirao svoj legendarni prvi album "Grace" i najveći hit, obradu pjesme Leonarda Koena "Hallelujah".

Belami je istakao da gitaru nije kupio zbog idolopoklonstva, već iz razloga što želi da nastavi da je koristi i da implementira njen zvuk na novom izdanju Musea.

"Želim da ta gitara bude dio naše muzike. Vjerujem da bi i Bakli to htio. Ona ne zvuči kao nijedan drugi Telekaster. Imam tim ljudi koji je istražio i potvrdio da je upravo to ta gitara, koja ima unikatan zvuk najvjerovatnije zbog greške proizvođača i ne zvuči slično ijednoj gitari koju sam u životu svirao", objasnio je Belami.

Bakli se tragično utopio 1997. dok je plivao rijekom Misisipi, a njegovo tijelo pronađeno je 4. juna.

Preporučujemo za Vas