ZBOG KORONE

Koncerti velikih zvijezda čekaće 2021. godinu

Još nema okupljanja, mnogi muzičari odložili turneje
384 pregleda 0 komentar(a)
Selin Dion, Foto: Jacques Boissinot/ AP
Selin Dion, Foto: Jacques Boissinot/ AP

Ovogodišnji nastupi velikih muzičkih zvijezda širom Evrope će biće otkazani ili odgođeni za 2021. godinu, što je posljedica zabrane velikih okupljanja usljed pandemije koronavirusa.

Iz italijanske organizacije “Assomusica” stižu podaci o desetinama otkazanih koncerata, čak i onih koji su najavljeni za septembar. Očekuje se da će biti održani na iste datume u 2021. godini.

Međutim, i svjetske zvijezde neće uspjeti da dođu u Italiju ove godine. Već su otkazani koncerti Pol Makartnija i Lenija Kravica koji su trebali biti održani u junu, piše Corriere. Grupa Guns N’ Roses odložila je svoje koncerte širom SAD i Evrope sve od kraja maja do kraja juna. Nije poznato šta će se desiti sa ostalim zakazanim datumima. Zbog mjera opreza i socijalne distance i Seline Dion odgodila je prve koncerte svoje evropske turneje, što uključuje i onaj koji je trebalo da bude održan 5. juna u zagrebačkoj “Areni”.

Koncert benda Tindersticks koji je prvobitno bio najavljen za 8. maj u Kombank dvorani u Beogradu, a potom odložen za drugi datum, sada je definitivno otkazan.

Svoje ljetne koncerte otkazao je i Tom Džons, među kojima je i planirani nastup 11. jula 2020. na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Bob Dilan takođe je otkazao sve ljetnje datume svoje turneje pod nazivom “Never Ending Tour” koja je planirana u junu i julu, navodi Bloomberg koji je sačinio listu otkazanih datuma. Lajonel Riči otkazao je svoju ovogodišnju evropsku turneju, uvjeravajući fanove kako ulaže sve napore da se novi datumi zakažu na ljeto 2021. godine.

Koncerti koje je grupa Foo Fighters planirala da održi u junu širom Evrope, odgođeni su za 2021. godinu. Američki pjevač Adam Lambert najavio je da će njegova evropska turneja “Rhapsody Tour” biti odgođena za sljedeću godinu.

Mnoge druge, kako strane, tako i domaće zvijezde, odgodile su svoje nastupe uslijed prevencije od širenja koronavirusa. Ništa bolja situacija nije ni sa drugim muzičkim manifestacijama, a kada se mogu očekivati prvi veliki evropski koncerti i festivali, još nije poznato.