Sea Star pomjeren za maj iduće godine, od četvrtka kreće prvi regionalni streaming festival

U sklopu Sea Star Stream Festivala nastupiće Wu-Tang Clan, Fatboy Slim, Nina Kraviz, Modestep, Dubioza Kolektiv, Hladno pivo, Bajaga i Instruktori, Urban & 4, Vojko V, Nipplepeople, Spiller, Umek, Petar Dundov, Marko Nastić, Elemental i Sassja
433 pregleda 0 komentar(a)
Dubioza kolektiv, Foto: Filip Roganovic
Dubioza kolektiv, Foto: Filip Roganovic

Četvrto izdanje Sea Star festivala možda je prebačeno za 2021. godinu, ali će se zato od četvrtka 21. do nedjelje 24. maja održati prvi regionalni streaming festival.

U sklopu Sea Star Stream Festivala nastupiće Wu-Tang Clan, Fatboy Slim, Nina Kraviz, Modestep, Dubioza Kolektiv, Hladno pivo, Bajaga i Instruktori, Urban & 4, Vojko V, Nipplepeople, Spiller, Umek, Petar Dundov, Marko Nastić, Elemental i Sassja. Njihovi nastupi emitovaće se u pravoj festivalskoj formi i satnici, od četvrtka do nedjelje s početkom u 19:00 i 19:30.

Snimke možete gledati putem službenog weba festivala kao i na Facebook stranici Sea Star festivala.

Festival je u četvrtak otvoriti Vojko V, a publika će imati priliku da iz svojih domova uživa u nastupima grupe Nipplepeople, Nine Kraviz i Spillera.

U petak program počinje nastupom bosanskohercegovačke reperke Sassje, a nakon nje najavljeni su Modestep, Wu-Tang Clan i Umek.

Pretposljednjeg festivalskog dana koncerte će održati Hladno Pivo, Bajaga i Instruktori, Fatboy Slim i Petar Dundov, dok će u nedjelju publika uživati u nastupima Elementala, Urban & 4, Dubioze Kolektiva i Marko Nastića.

Sea Star Festival pomjeren je za maj iduće godine zbog mjera propisanih od strane nadležnih institucija i opšteg globalnog stanja. Tako će se festival održati 28. i 29. maja iduće godine. Nastupiće svi izvođači koji su najavljeni za ovogodišnje izdanje. Organizatori najavljuju kako će se ovaj popis dodatno proširiti kako bi nagradili publiku za ukazano strpljenje u ovom pandemijskom ludilu.

Bonus video: