Počela trka za najbolji pop album godine

Pjesma "Rain On Me", na kojoj gostuje Arijana Grande, najavljuje Gagin šesti studijski albm "Chromatica" koji izlazi u petak
403 pregleda 0 komentar(a)
Lady Gaga, Foto: Lady Gaga
Lady Gaga, Foto: Lady Gaga

Lejdi Gaga se konačno vratila na scenu i najavila njen dugo očekivani predstojeći album "Chomatica".

U spotu za pjesmu "Rain On Me", na kojoj joj gostuje još jedna američka pop zvijezda - Ariana Grande, prikazana je futuristička plesna žurka, a video je režirao autor filmske franšize "Spy Kids" Robert Rodrigez, u skladu sa sajberpank anime estetikom koja će biti karakteristična za album "Chromatica".

Šesti studijski album Lejdi Gage prvobitno je trebalo da izađe 10. aprila, ali je njegovo objavljivanje odloženo zbog pandemije virusa COVD-19. Tako će svjetlost dana ugledati u petak 29. maja, a prije "Rain on Me", izdanje je najavljeno vodećim singlom "Stupid Love" u februaru.

Osim Arijanre Grane, na albumu "Chromatica" koji će sadržati 16 pjesama gostovaće i britanska legendar Elton Džon, te južnokorejska grupa Blackpink.

Ranije ovog mjeseca Gaga je dala i svoj doprinos u borbi protiv koronavirusa, tako što je objavila singl "Stuck With U", saradnju sa Džastinom Biberom, uz prateći video sa temom maturske večeri, a sav prihod od singla otišao je na račun fondacije First Responders Children, obezbjeđujući grantove i školarine za djecu pogođenu virusom COVID-19.

Američki mediji ranije su prenijeli da izvori bliski Gagi tvrde da je pjevačicu razbjesnio aktuelni album njene koleginice Dua Lipe, na kojem su radili njeni producenti i koji je baziran na retro zvuku sa kraja 80-ih i početka 90-ih koji karakteriše i Gagino novo izdanje. Budući da je Dua Lipa do sad oduševila publiku i dobila samo hvale kritičara koji su njeno izdanje već proglasili jednim od najboljih ove godine, biće ovo interesantna borba dvije pop zvijezde za titulu vlasnice najboljeg pop albuma 2020, a ko će pobijediti ostaje nam da vidimo.

Bonus video: