KRAJ IZOLACIJE PROSLAVIO PJESMOM

Luka Nižetić sa klapom Kampanel snimio duetsku numeru “Ae”

Luka priznaje da se naslov pjesme nametnuo iz teksta gdje je odabir pao na riječ ‘Ae’, jer se radi se o jedinstvenoj splitskoj uzrečici
279 pregleda 0 komentar(a)
Luka Nižetić, Foto: Ružica Gami
Luka Nižetić, Foto: Ružica Gami

Splitski muzičar Luka Nižetić kraj izolacije slavi novim singlom i spotom koji je ovih dana zaplovio domaćim eterom pod imenom “Ae”. 

“Nakon 19 godina i moje pjesme ‘Ludi grade’ koju sam izveo na ‘Melodijama hrvatskog Jadrana’ s radošću mogu otkriti da ponovo imam pjesmu o Splitu, što mogu zahvaliti autorskom tandemu Mariju i Branimiru Mihaljeviću. O Splitu je već puno toga rečeno, napisano i opjevano, pa bi mi bilo drago da i ova pjesma zaživi među svima kojima je srcu prirastao ‘Najluđi grad na svijetu’”, otkriva Luka Nižetić. Dodaje kako je Mario Mihaljević vrsno prepoznao senzibilitet Splita, donijevši originalan, vjerodostojan i duhovit tekst na temelju kojeg Branimiru Mihaljeviću nije bilo teško raspisati pravu južnjačku i plesnu melodiju.

“Kako bi dodali i notu autentičnog zvuka Mediterana ugostili smo članove klape Kampanel s kojima sam imao priliku sarađivati 2010. godine na pjesmi ‘Život curi’ za Splitski festival. Namjera mi je bila s pjesmom ‘Ae’, nakon deset godina ponovo se vratiti na Prokurative, no kako je situacija s koronom svima poremetila planove i stavila nas u neizvjesnost na kraju sam odlučio ubrzati njen izlazak’, otkriva muzičar.

Luka priznaje da se naslov pjesme nametnuo iz teksta gdje je odabir pao na riječ ‘Ae’, jer se radi se o jedinstvenoj splitskoj uzrečici koja zavisno od konteksta u kojem se sagovornici nalaze, tonalitetu i gestikulaciji pri izgovoru može predstavljati različite emotivne i komunikativne reakcije - od čuđenja, potvrde, ushićenja, ravnodušnosti ili pitanja, što je svakako stavlja u jedan od niza fenomena Dalmacije.

Pjesmu prati originalan i tehnički zahtjevno izvodiv video za koji je zaslužan talentovani reditelj mlađe generacije Dinko Šimac koji o ideji spota govori:

‘Odlučio sam da provedem Luku kroz neke od prepoznatljivih video sekvenci iz bogate istorije splitskog muzičkog stvaralaštva. Reinkarnirali smo razne spotove poznatih muzičara poput Dina Dvornika, Magazina i Severine i stavili Luku na njihova mjesta, nastojeći kroz njegov geg i outfit, kao i dodatnu animaciju biti što bliži originalu”, otkriva Šimac. Luka je inače prepoznat kao muzičar čije pjesme većinom liječe nostalgiju za ljetom, a ovu numeru kritika je okarakterisala kao nasljednika prošlogodišnjeg hita “Ludilo brale”, koji je do danas na Youtube kanalu pregledan dva milijuna puta.

Preporučujemo za Vas