Rundek, Gile i Remi članovi žirija Nagrade Milan Mladenović

Ovaj tročlani žiri odabraće muzičko djelo od izuzetne umjetničke vrijednosti sa prostora bivše Jugoslavije
620 pregleda 0 komentar(a)
Milan Mladenović, Foto: Zadužbina Milana Mladenovića
Milan Mladenović, Foto: Zadužbina Milana Mladenovića
Ažurirano: 26.05.2020. 12:44h

Članovi žirija Nagrade Milan Mladenović za 2020. godinu biće muzičari Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi, saopštila je danas Zadužbina Milana Mladenovića koja nagradu dodjeljuje po drugi put.

Ovaj tročlani žiri odabraće muzičko djelo od izuzetne umjetničke vrijednosti sa prostora bivše Jugoslavije. Konkurs će biti otvoren od 1. do 30. juna. Ovo je drugi put da se ova nagrada dodjeljuje i to na Milanov rođendan, 21. septembra.

Nagrada Milan Mladenović uspostavljena je sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje krase osobine svоjstvene Mladenovićevoj umjetničkoj zaostavštini.

Svi detalji o nagradi i konkursu biće objavljeni 1. juna na sajtu www.milanmladenovic.com.

Dobitnik prve nagrade, koja je dodijeljena 2019. godine, je bend Artan Lili.

Zadužbina Milana Mladenovića osnovana je prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka Danica Mladenović, sa namjerom da se njegova autorska i lična zaostavština sačuva kao cjelina i da se namijeni za kulturne i humanitarne svrhe.

Ujedno, objavljeno je da će kultni album Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube, Angel’s Breath, dobiti svoje reizdanje, u saradnji sa Croatia Records.

Ekskluzivno i limitirano reizdanje sa remasterizovanim snimcima prvo će se naći u prodaji kao CD i na svim streaming servisima od petka, 29. maja.

Bogato LP izdanje, 180-gramski papir, vinil u boji i download kod, naći će se u prodaji u junu.

Takođe, u toku je zajednički projekat Zadužbine Milana Mladenovića i Narodne biblioteke Srbije koji ima za cilj da se u NBS napravi spomen-soba Milana Mladenovića, kao stalna izložbena postavka. Zadužbina Milana Mladenovića povjerila je Narodnoj biblioteci Srbije na staranje vrijednu građu koju čine Milanovi lični predmeti i dokumenti, knjige, rukopisi, plakati, fotografije, audio i video materijali.

U planu je i formiranje digitalne zbirke, kao i saradnja na planu predstavljanja građe široj javnosti radi promovisanja ideja koje su obilježile Mladenovićev rad.

Bonus video: