Huljiću propala saradnja sa Skorsezeom

Već 40 godina “proizvodi” pjevače i hitove, a 90-tih godina znao je napraviti i po 120 hitova godišnje
752 pregleda 0 komentar(a)
Volio bi da pjeva kao Petar Grašo: Huljić i Grašo, Foto: Zoran Djuric
Volio bi da pjeva kao Petar Grašo: Huljić i Grašo, Foto: Zoran Djuric

Tonči Huljić poznati hitmejker već 40 godina “proizvodi” pjevače i hitove. Svoju karijeru započeo je kao izvođač, onda je za druge stvarao muziku i komponovao, a potom mu se u poslu pridružila supruga Vjekoslava koja piše stihove.

Kod izvođača, kako kaže, prvo vidi energiju, a da ima glas kao Petar Grašo, radio bi, kaže, pjesme samo za sebe. Poručio je da su mu osamdesete bile najljepši dio karijere. Iako je ’90-tih godina godišnje izbacivao i po 120 pjesama.

“Tu nismo imali kriterijume, išli smo na dvije-tri pjesme koje će nositi album, a ostalo smo štancali da popuni prostor. No, često su baš te pjesme s vremenom postale hitovi jer su pisane nepretenciozno i bez pritiska”, ispričao je Huljić za T-portal.

Ne voli da radi sa problematičnim osobama jer cilja na dugoročnu suradnju, a prije nekoliko godina izmaknula mu je prilika da se probije u Holivudu jer je, preko Universala ugovorio da radi muziku za film “Aleksandar Veliki” koji je trebalo da režira Martin Skorseze.

"On je tada dovršavao film “Bande jujorka” i jedan od dvojice glavnih glumaca se povrijedio. Ne mogu se sjetiti ko, pa ni dandanas ne znam koga više mrzim, Dikapria ili Daniela De Luisa. Onda su počeli problemi, prolongiralo se snimanje i Scorseze je otkazao realizaciju 'Aleksandra Velikog'. Ali, ostao sam da radim sa Universalom”, ispričao je Huljić.

Bonus video: