Bivši pjevač Bijelog dugmeta ulazi u politiku: Smetaju mu migranti

Cilj mu je, kaže, da zaštiti svoj rodni grad Bihać i sugrađane od navale migranata i situacije kojom, naročito u vrijeme korone, kao da niko ne upravlja

1859 pregleda 0 komentar(a)
Alen Islamović, Foto: Instagram/islamovicii
Alen Islamović, Foto: Instagram/islamovicii

Legendarni pjevač Divljih Jagoda i Bijelog Dugmeta Alen Islamović nedavno za Jutarnji list govorio kako mu se cilj da se smiri i da se bavi plantažom lješnika koju je uzgojio u svom Bihaću.

Ipak, čini se da od Islamovićevog penzionisanja neće biti ništa. Podstaknut teškom migrantskom krizom u rodnom Bihaću pjevač je odlučio - da se uključi u politiku. Cilj mu je, kaže, da zaštiti svoj grad i sugrađane od navale migranata i situacije kojom, naročito u vrijeme korone, kao da niko ne upravlja, prenosi Jutarnji list.

foto: Instagram/islamovicii

"Želim pomoći Bišćankama i Bišćanima da se ulice našeg grada ponovo vrate građanima Bihaća, da im se vrati sloboda šetanja, sloboda konzumiranja rijeke Une, sloboda svega onga što je nekad bilo. Putujem svijetom, ali često sam u Bihaću, imam svoje poljoprivredno dobro i svoja imanja i moram imati stražare da sve to čuvaju", rekao je Islamović za sarajevski Dnevni avaz.

Ističe da niko ništa nije učinio ni pomogao da se riješi ovaj veliki problem. "Čak ni lokalna vlast, koja se drži svoje fotelje, u gradu Bihaću ništa nije uradila. To je sramotno od rukovodstva i Vlade Federacije BiH i države BiH da se s konkretnim potezima ne dođe u Bihać i ne razgovara ozbiljnije. Katastrofa se dešava četiri godine. Ja sam čovjek koji će u svakom momentu skretati pažnju na problem migranta, nema koga neću napadati samo da zaštitim svoj grad", kategoričan je Islamović, koji već decenijama živi u Zagrebu, ali rodni grad nikada nije zaboravio.

Kaže kako je izdvojeno oko 20.000 eura kako bi se napravio kamp koji "ne liči ni na šta".

"Obišao sam ga, to je jad i bijeda, da se grad cijedi kao narandža, uništava se i grad i kanton. Čiji je to cilj? Građani su se počeli naoružavati da čuvaju svoja dobra. Ružno je to reći, ali tamo se uništavaju vikendice, spaljuju kuće... Zadnji dinar koji dođe iz dijaspore, koji ljudu ulože u svoje poslove, u turizam, sad je to na dnu dna. To je tužno, jadno i bijedno. Vrijeme je da neko progovori. Ja ću biti ministar vanjskih poslova svog grada Bihaća, koji će žestoko galamiti", poručuje Islamović.

Bonus video: