Prilika za vanserijske talente različitih generacija

Danijel Alibabić pokrenuo online “D-moll festival”, koji će biti održan sredinom jula. Pravo na učešće imaju talentovani pjevači od šest do 17 godina iz čitavog regiona

3132 pregleda 0 komentar(a)
Nije navikao na slobodne vikende, ali ni na slobodne dane: Danijel Alibabić, Foto: Nikola Vulikić
Nije navikao na slobodne vikende, ali ni na slobodne dane: Danijel Alibabić, Foto: Nikola Vulikić

Crnogorski muzičar Danijel Alibabić nakon uspješnog projekta koji je pokrenuo sa školicom pjevanja D-moll, sredinom juna organizuje i prvi online festival. Naime, konkurs za prvi “D-moll festival” raspisan je još prije 15-dana, a trajaće do 5. juna, kada će stručni žiri odabrati najmanje 40 takmičara koji će se predstaviti publici tokom dvije polufinalne večeri.

“Festival je namijenjen djeci i tinejdžerima od šest do 17 godina, a na konkursu koji traje još nekoliko dana mogu se prijaviti zainteresovani iz Crne Gore, ali i iz čitavog regiona. Sve što treba je da numeru snime u kućnom izdanju i da video pošalju na dmollfestival@gmail.com, a žiri će već odrediti ko će to učestvovati na prvom festivalu”, priča za Vijesti Alibabić.

Za sad je, kako kaže, plan da se tokom dvije polufinalne večeri predstavi po 20 učesnika, dok će stručni žiri po večeri birati po 10 finalista.

“Jasno je da neće moći da se takmiče djeca od šest godina, sa tinejdžerima od 17, pa će program biti podijeljen po kategorijama. U polufinalu će biti pobjednici po kategorijama, a na kraju imamo dva grand prix festivala. Jedan će biti dodijeljen onome ko bude imao najviše glasova u kategoriji od šest do 12, a drugi od 13 do 17 godina. Čak ćemo i za svaku kategoriju imati stručni žiri koji će odrediti finaliste i kasnije pobjednike”, objašnjava pravila festivala Alibabić.

Odzivom do sada na konkursu je više nego zadovoljan.

“Za sada je na konkurs stiglo preko 100 snimaka pretalentovane djece i siguran sam da će selekciona komisija imati baš težak zadatak, jer treba među njima odabrati najbolje. Naravno, najveći broj prijava stigao je iz Crne Gore, ali mi je drago što se ova ideja dopala i talentovanim mladim ljudima iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske, Rumunije i Kosova koji su takođe poslali svoje video snimke. Konkurs traje još nekoliko dana, a siguran sam da će do njegovog kraja stići još prijava iz naše zemlje, ali i iz regiona”, nada se Alibabić.

Polufinalisti i finalisti sa organizatorima će se dogovarati oko numera koje će snimiti za polufinalne i finalne emisije.

“Online festival biće emitovan na nekoj od televizija sredinom jula, a zbog toga kako bi izabrali pjesme prikladne svom uzrastu, ali i za javno izvođenje, moraće sa nama da se dogovaraju. Te snimke će takođe slati, a mi ćemo ih sve montirati i emitovati tokom festivali”, dalje pojašnjava Alibabić.

Vjetar u leđa za prvi online “D-moll” festival nije dobio samo od djece koja se svakodnevno prijavljuju, nego i od kolega širom regiona.

“Zaista mi je drago što je veliki broj kolega podržao ovu ideju pa će se naći u žiriju.

Tako će o pobjednicima, između ostalih odlučivati pjevač koji je ove godine trebalo da predstavlja Hrvatsku na Evroviziji Damir Kedžo, zatim Neda Parmač nekadašnja članica trija Feminem, Indira Forca, Roko Blažević, Aleksandra Radović, Tijana Bogićević, Darko Dimitrov, Leontina, Sanja Vučić iz benda “Hurricane”, Mari Mari, Sale iz “Tropico” benda, Maya Sar, Maja Tatić, Džejla Ramović, Đorđe Jovančić, Anuša Derenda, Rosi Jordanova, biće tu još njih. Što se tiče Crne Gore u žiriju će biti Nenad Knežević Knez, Milena Vučić, Renata Perazić, Bojan Marović, Anita Popović, Bane Nedović, kao i članovi D-moll benda Tamara Vujačić i Rizo Feratović. Mislim da je zaista impozantan broj proslavljenih pjevača na jednom mjestu, a svi oni sa zadovoljstvom su prihvatili učešće u ovom projektu”, pohvalio se Alibabić.

“Mislim da će ovo biti, prije svega, prilika da se publici na jednom mjestu predstave vanserijski talenti različitih generacija iz čitavog regiona, a siguran sam da će publika uživati u ovom trodnevnom festivalu”, zaključuje Alibabić.

Bonus video: