Highway: Željeli smo da podstaknemo ljude da vjeruju u svoje izbore

Bend Highway objavio spot i pjesmu “Svijetla strana ulice”, a do objavljivanja albuma pod etiketom “Croatia Rcordsa” gitarista Luka Vojvodić obećava da će pustiti u etar još jedan singl

690 pregleda 81 reakcija 0 komentar(a)
Sastav Highway, Foto: Privatna arhiva
Sastav Highway, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.06.2020. 10:59h

Sastav Highway objavio je juče novi singl. U pitanju je numera „Svijetla strana ulice“, još jedan najavni singl njihovog prvijenca iza kojeg stoji izdavačka kuća “Croatia Records” pa je i sama premijera bila na hrvatskoj CMC televiziji.

Kako ističe jedan od članova sastava Highway Luka Vojvodić „Svijetla strana ulice“ govori o konstantnom traganju čovjeka za dobrim stvarima u životu. „Ovom numerom željeli smo da podstaknemo naše fanove da nikad ne gube nadu i da vjeruju u svoje izbore bez obzira na to šta im drugi govore i da li vjeruju u njih. To je naša poruka svim slušaocima“, objašnjava Vojvodić i ističe da je numera „tvrđeg zvuka“.

Kako ističe, iako je spot snimljen davno, aktuelna pandemija omela je planove da on mnogo prije bude objavljen.

„Mišljenja smo da usred pandemije nije bilo pravo vrijeme da se spot objavi. Sam proces realizacije spota koji je djelimično sniman sa super 8mm filmom je inicirao i temeljniji i duži rad na post-produkciji”, objašnjava Vojvodić, dodavši da je ovo prvi put da neko u regionu radi spot na takav način.

Do sada, momci iz benda Highway trudili su se da svaki singl proprati spot jer ih smatraju veoma važnim segmentom promocije pjesme. Za realizaciju ovoga bio je zadužen Bane Milatović, a glavna uloga u videu za numeru „Svijetla strana ulice“ povjerena je glumici Lidiji Kordić.

Režiser spota otkrio je da se ideja nije “naslanjala na odeređenu temu, priču ili koncept, već je nastala u odnosu na prostor gdje su kadrovi snimani”.

“Naime, sam ambijent i atmosfera ovog zdanja, koji odiše naizgled jednostavnošću zapravo nas je uputio u priču koja treba da ima taj “coming of age” momenat. Zbog toga je spot rađen u tzv. fotografskom maniru, gdje je u središtu priče lik djevojke koja ima reminiscenciju na neko prošlo vrijeme u kojem se pojavljuju članovi benda Highway... To je iniciralo i sudar dva stila u vizuelnom pristupu, sjećanja u vidu super 8mm filma sa sadašnjim trenutkom kojeg smo tretirali kroz stilizaciju. Vjerujem da je ovakav rediteljski postupak prilagođen bendu koji u spotu ne dominira kvantitatvno ali gdje pjesma u muzičko-tematsko smislu dolazi do izražaja”, ispričao je Milatović.

I ovo je jedna od numera kojom najavljuju svoj dugoiščekivani album prvijenac. Pjesme su gotove, a kad će publika imati priliku da ih čuje, Vojvodić otkriva:

“Posljednje dvije pjesme sa albuma će biti ubrzo gotove, a objavićemo ga pod etiketom izdavačke kuće ‘Croatia records’. Na albumu će biti desetak pjesama, a među njima će se naći i numere koje smo objavili do sad”, kaže Vojvodić i obećava da će do objavljivanja albuma publika imati priliku da čuje makar još jedan singl.

Bonus video: