Joše jedan singl “Putokaza”

Riječki sastav ove godine slavi 36 godina na sceni, a kroz vokalni sastav prošlo je više od 400 pjevača

249 pregleda 0 komentar(a)
Sastav "Putokazi", Foto: Privarna arhiva
Sastav "Putokazi", Foto: Privarna arhiva

Nakon inspirativnog singla “TanTanatos”, hrvatski vokalni sastav “Putokazi” predstavili su i drugi singl s novog, četrnaestog, albuma „Meandri“. Riječ je o pjesmi “Imam nekog koga nemam” u kojoj se govori o introspektivnom, intimnom poniranju u srž spoznaje koja ne zaobilazi nikoga od nas.

“Ne postoji niko ko nije nekoga ‘izgubio’, bilo to u fizičkom ili emocionalnom smislu”, ističu članice sastava Putokazi dodajući da se svako drugačije nosi sa gubicima.

“Neko se utapa u vlastitim suzama, ‘hraneći’ se svojom boli kao utjehom pred sveopštom prazninom, drugi ‘isušenih očiju’ bol uranjaju u unutarnji svijet utihnut ćutanjem. Stoga se i druga ‘tema’ s novog albuma, uklapa u simboličku vezu oštrih skretanja na ubrzanom toku životne rijeke. Svi smo uronjeni u ‘veliku vodu’ u pokretu, koja ‘meandrira’ životnim zavojima na kojima protičemo ‘puneći’ vrijeme naše fizičke pojave“, kaže o pjesmi autorka Miranda Đaković. Za video je bila zadužena umjetnica Gea Rajić, uz mentorstvo Sanjina Stanića. U videu koji je sniman na lokacijama središnje Istre u ‘doba’ pandemije Corona virusom, glumila je Antonela Brenko.

Riječki “Putokazi” ove godine slave trideset i šest godina postojanja novim albumom “Meandri”, a iz generacije u generaciju, kroz ovaj vokalni sastav prošlo je više od 400 pjevača.

Bonus video: