Organizatori "City Groove" najavljuju zvučna imena

Direktor festivala saopštio da je tokom prethodne tri godine, manifestaciju ispratilo preko 50.000 posjetilaca, a da je ovaj događaj mapirao Podgoricu kao značajnu destinaciju u ovoj oblasti
2 komentar(a)
City Groove, Foto: Filip Roganović
City Groove, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 12.02.2018. 14:33h

Muzički pop – rok festivala City Groove i ove godine će biti održan u Podgorici, najavili su na sastanku gradonačelnik Podgorice Slavoljuba Stijepovića i direktor Festivala Dragan Bulajić.

"Uz Podgorica Art Fest koji je postao tradicionalno mjesto okupljanja umjetnika različitih profilacija, Džada Fest koji je u koncepcijskom smislu dao poseban pečat; fantastičan Made in NY džez festival, Dani gitare, kao i Dječji festival “Naša radost”, po mnogima najkvalitetniji i najsadržajniji festival dječje pjesme u regionu, možemo reći da je ponuda Podgorice u ovoj oblasti na visokom nivou", rečeno je na sastanku.

Bulajić je istakao da je tokom prethodne tri godine, manifestaciju ispratilo preko 50.000 posjetilaca, a da je ovaj događaj mapirao Podgoricu kao značajnu destinaciju u ovoj oblasti.

"Ponuda Podgorice u festivalskom dijelu doprinijela je promociji Grada i u tom smislu ćemo ovogodišnji festival obogatiti još zvučnijim imenima u saradnji sa velikim svjetskim agencijama", istakao je Bulajić.

Stijepović je podsjetio da, kada je u pitanju oblast kulture, u mandatu aktuelne gradske uprave budžet za kulturu je svake godine povećavan.

"Od 2015. godine izdvojeno je oko 13 miliona eura kada su pitanju tekući odnosno operativni izdaci, a za kapitalne projekte iz oblasti kulture koji su realizovani i oni čija je realizacija u toku investirano je oko 8 miliona eura. Tu mislim na izgradnju Gradskog pozorišta, rekonstrukciju KIC-a "Budo Tomović" uključujući i salu DODEST-a, postavljanje ljetnje pozornice, izgradnju Gradske knjižare i spomenika Vojvodi Mirku Petroviću, rekonstrukciju rodne kuće Rista Stijovića, restauraciju Sahat-kule i uređenje Trga Bećir-bega Osmanagića, istraživanje i restauraciju tvrđave Ribnica, arheološka istraživanja na Duklji i dr. Samo je budžet za gradski Sekretarijat za kulturu i javne ustanove iz oblasti kulture čiji je osnivač Glavni grad povećan 2018. u odnosu na 2014. godinu za preko 30 odsto, odnosno blizu milion eura i iznosio je preko 3,5 miliona eura, što je, računajući procenat njegovog učešća u ukupnom budžetu grada prosjek u mnogim evropskim državama”, naveo je Stijepović.

On je podsjetio da su organizatori ovog festival prepoznati i kao promoter životne sredine, što je doprinijeli da se posada 100 stabala crnog bora kao plod saradnje Glavnog grada, Festivala City Groove i UNDP-a.

Bonus video: