Megadeth sprema novi materijal

Basista potvrdio kako su on i bubnjar prošle sedmice radili na snimanju dionica basa i bubnjeva za novi album

158 pregleda 0 komentar(a)
Foto: shepherdexpress
Foto: shepherdexpress

Megadeth će uskoro fanovima pokloniti novi materijal. Nadolazeći šesnaesti album benda, koji izlazi četiri godine nakon posljednjeg “Dystopia”, službeno je u pripremi te će svijetlo dana ugledati vjerovatno u skorijoj budućnosti.

Basista benda David Elefson potvrdio je za "The Metal Circus" kako su on i bubnjar Dirk Verbeuren prošle sedmice radili na snimanju dionica basa i bubnjeva za novi album. Iako nije poznat datum izlaska albuma, niti se zna kada će okvirno biti završen, vijest da je album u pripremi itekako je vrijedna jer bend od 2017. godine radi na novom materijalu. To je i godina kada je Megadeth odradio svoj posljednji koncert, u Buenos Airesu.

Govoreći o tome kakav će biti zvuk na novom albumu, Elefson je rekao kako će na novom albumu biti nekih novina i iznenađenja.

“Ako radiš ono što si već radio, zašto onda izbacivati novi album?”, izjavio je Elefson u intervjuu te time potvrdio kako bend ispred sebe ima nove kreativne izazove.

Neke od pjesama koje će se naći na albumu su “The Dogs Of Chernobyl” i “Rattlehead Part Two”, pjesme koje je prošle godine "tizovao" frontmen benda Dejv Mastejn.

Bonus video: