inspirisana anti-rasističkim demonstracijama

Leon Bridžis novi singl posvetio Džordžu Flojdu

Numera je napisana iz perspektive crnog čovjeka koji posljednjim dahom, dok duh napušta njegovo tijelo, izgovara lament nad svojim životom

152 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Dobitnik nagrade Gremi kao najbolji R&B izvođač, pjevač i kompozitor, Leon Bridžis, objavio je novi singl “Sweeter” u saradnji sa Terasom Martinom.

Pjesma je inspirisana anti-rasističkim demonstracijama koji ne potresaju samo Ameriku, a napisana je iz perspektive crnog čovjeka koji posljednjim dahom, dok duh napušta njegovo tijelo, izgovara lament nad svojim životom.

“Odrastajući u Teksasu, iskusio sam rasizam na svojoj koži, kao i moji prijatelji. Od djetinjstva učeni smo kako da se ponašamo kada nas zaustavi policija, da bismo izbjegli bilo kakve posljedice rasnog profilisanja. Predugo sam bio gluv i slijep za sve policijske brutalnosti. Smrt Flojda samo je bila posljednja kap u prepunoj čaši. Bio je to prvi put da sam plakao za čovjekom koga nisam poznavao. Ja sam Džordž Flojd, sva moja braća su Džordž Flojd, sve moje sestre su Džordž Flojd. Ne mogu, niti želim da više ćutim. Kao što je Aveljova krv bila krik upućen Bogu, Flojd je kriknuo u meni. Zato vam sada predstavljam Sweeter “, izjavio je Leon Bridžis.

“Sweeter je meditativna muzika, nije za svačije uši, ali je za sva srca. Iskreno vjerujem da su nas oči varale predugo, ali nam srce uvijek kaže istinu. Srce mora da se zaliječi. Crni ljudi bili su varani mnogo godina, jedina stvar koja može sve da preokrene je srce puno ljubavi”, izjavio je Teras Martin.

Preporučujemo za Vas