Brus Springstin posvetio pjesmu Džordžu Flojdu

Springstin je usput kritikovao politiku SAD-a kazavši da je zemlja u plamenu i haosu zahvaljujući bezosjećajnosti Bijele kuće

520 pregleda 0 komentar(a)
Brus Springstin, Foto: Inquirer.net
Brus Springstin, Foto: Inquirer.net

Slavni američki roker Brus Springstin posvetio je svoju pjesmu Džordžu Flojdu, Afroamerikancu koji je nedavno preminuo zbog posljedica policijske brutalnosti što je izazvalo talase protesta širom Amerike, pa i svijeta.

"Ova pjesma traje skoro osam minuta. Toliko je umirao Džordž Flojd, dok je policajac držao koljeno na njegovom vratu", kazao je Springstin gostujući kao DJ na Sirius XM radiju i pustio numeru "American Skin (41 Shots)", koja govori o ubistvu nenaoružanog tamnoputog Amadua Dijaloa, kojeg su usmrtila četiri bijela policajca rafalom od 41 metka.

Springstin je usput kritikovao politiku SAD-a kazavši da je zemlja u plamenu i haosu zahvaljujući bezosjećajnosti Bijele kuće prema umrlima od virusa Covid-19 i naročio prema policijskoj brutalnosti prema Afroamerikancima, zaključivši kako se sadašnjem haosu ne nazire kraj.

Pored toga je čitao djelove govora Martina Lutera Kinga i puštao angažovane pjesme drugih muzičara kao što su "Strange Fruit" Bili Holidej, "This Is America" Childish Gambina i "Burnin0 and Lootin" Boba Marlija.

Bonus video: