Radović: Kažanegra i Alibabić najteži protivnici

Muzičar Luka Radović kao predstavnik Cetinja trijumfovao u kvizu “Ko to tamo pjeva”

3687 pregleda 87 reakcija 2 komentar(a)
Luka Radović, Foto: Marija Marović
Luka Radović, Foto: Marija Marović

Pjevač Luka Radović trijumfovao je u muzičkom kvizu “Ko to tamo pjeva”, a predstavnik Cetinja u finalu odmjerio je znanje sa predstavnikom Podgorice Danijelom Alibabićem. Tokom desetak emisija koje su se na RTCG emitovale tokom pandemije virusa korona, pored Radovića i Alibabića svoje znanje pokazali su i Isak Šabanović, Jelena Kažanegra, Davor Vučetić, Bane Nedović, Tea Šufta i Nina Žižić.

“Tokom takmičenja svi smo između sebe odmjerili snage i pokazali koliko smo upućeni u aktuelne, ali i neke stare hitove svih muzičkih žanrova. Definitivno najteže su mi pali dueli sa Danijelom Alibabićem u finalu i ‘okršaj’ koji sam imao sa Jelenom Kažanegrom. Danijel zaista zna puno pjesama koje nijesam očekivao da će znati, dok me je iznenadilo koliko dobro Kažanegra poznaje ex-YU rok scenu. Bio sam ubijeđen da će stići do finala. Prednost Danijelova je što, pored pop i rok muzike, odlično poznaje i opus koji pjevaju narodnjaci”, prisjeća se Radović, priznajući da je sa odgovorima najviše “kiksao” na pjesme Sergeja Ćetkovića i Đorđa Balaševića.

"Ne poznajem njihov opus dobro, a i pjesme su im slične tako da mi je bilo teško da odmah prepoznam o kojoj numeri je riječ”, priznaje Radović.

Tokom kviza voditelj Ivan Maksimović im je puštao pjesme, a takmičari su morali da pogode svih 12 polja.

“U posljednjim emisijama, tačnije polufinalu i finalu postojao je i džoker kojeg, ako ti takmičar da, a ti pogodiš pjesmu koja je njemu namijenjena imaš duplo poena. Ja sam na taj način mislio da ću da lakše savladam Danijela Alibabića jer mi je došla numera Tereze Kesovije ‘Stare ljubavi’, koja je inače obrada valcera Šoštakoviča. Međutim Danijel je pogodio. Da bi mi se revanširao on je meni dao svog džokera, a u pitanju je bila neka pjesma grupe “Makadam”. Nijesam je se mogao sjetiti jer 90 odsto pjesama koje su nastale 90-ih godina počinju tako”, dodaje Radović.

Kao duelista, najviše mu je prijala Nina Žižić.

“Ta emisija mi je baš lako pala. Iako je bila posljednja pred polufinale, već je bilo jasno da ću se naći u finalu zahvaljujući prethodnim rezulatima, pa nije bilo tenzije hoće li se proći dalje ili ne. Tako je emisija prošla u opšištenoj atmosfri, dosta smo se smijali i šalili”, priča Radović.

I sam se iznenadio koliko dobro poznaje muzičku scenu.

“Bilo je dosta nekih pjesama koje nijesam čuo odavno, ali sam ih se sjetio odmah i na taj način sebe iznenadio. Čak sam uspio da pogodim i Rambove pjesme koje nijesu lake za prepoznavanje jer su konceptualne”, pohvalio se muzičar. Kako kaže, u upoznavanju muzičkog opusa ne samo ex-YU roka već i ostalih žanrova dosta su mu pomogla live uključenja na Isntagramu koja je tokom korone praktikovao po nekoliko puta sedmično.

“Kad sam na svirkama, moj repertoar je rok i pop, međutim tokom korone sa prijateljima na Instagramu družio sam se dosta često, a zahvaljujući njihovim muzičkim željama koje sam se trudio uvijek da ispunim naučio sam dosta pjesama. Tako sam sada mnogo bolji kad je u pitanju poznavanje narodnih, izvornih, stranih pjesama”, priznaje Radović.

Kako je zbog aktuelne pandemije sve stalo, muzičari nijesu imali svirke, no se, kako tvrdi Radović polako situacija vraća u normalu.

“Za sada imam dosta zakazanih privatnih svirki - to su svadbe, krštenja, prvi i 18. rođendani, mature. Što se kafića tiče, tu još uvijek nema puno ponuda, ono što znam je da ću naredne sedmice imati svirku u jednom nikšićkom kafiću”, zaključuje on.

Bonus video: