“Na Eurosongu i u Crnoj Gori veza je najvažnija”

Vanja Radovanović, predstavnik Crne Gore na Eurosongu, imao prvu probu i konferenciju za novinare u Lisabonu
185 pregleda 5 komentar(a)
Vanja Radovanović, Eurosong 2018., Foto: Andres Putting
Vanja Radovanović, Eurosong 2018., Foto: Andres Putting
Ažurirano: 03.05.2018. 15:44h

Crnogorski predstavnik na Eurosongu Vanja Radovanović imao je sa svojom ekipom juče prvu probu na bini Altice arene u Lisabonu, gdje se ovo takmičenje odvija od 8. do 12. maja, a zatim je održao i konferenciju za novinare

U kratkom javljanju “Vijestima” nakon probe, nikšićki kantautor kazao je da je zadovoljan, ali da je to bilo samo zagrijavanje.

“Budući da je ovo prva proba, uglavnom smo se bavili tehničkim pitanjima, podešavali ton, organizatori su osmišljavali režiju... Zadovoljni smo kako je sve prošlo, a narednih dana ćemo se posvetiti detaljima koji preostaju”, ispričao je muzičar.

Prvi kontakt sa evrovizijskom binom nije im promijenio planove, istakao je Radovanović.

“Bina nam apsolutno odgovara za ono što smo pripremili. Scena je savršena, kao i tehnika, svi mogu da stanu. Organizatori su dobri domaćini i svima je cilj da to zvuči i izgleda što bolje”, dodao je muzičar.

On se na sceni pojavio u neobičnom svijetloplavom odijelu, dok ga u pozadini prate četiri pjevačice u bijelim haljinama, sa bijelim perjem na sebi koje ih predstavlja vjerovatno kao anđele, koje se lagano kreću oko Radovanovića. Svi su odjeveni u kreacije crnogorske dizajnerke Milene Đurđić.

Nastup počinje krupnim planom još jednog člana crnogorske evrovizijske reprezentacije - Bola Martinovića, aranžera pjesme “Inje, koji je na bini pozicioniran za klavirom.

Prema opisima sa zvaničnog veb sajta Evrovizije, crnogorski predstavnici nisu se libili da se poigraju sa svjetlom tokom izvedbe pjesme, a prelazi iz sa plave, na žutu i crvenu boju pojačavaju doživljaj nastupa.

Nakon probe, crnogorski muzičar imao je i konferenciju za medije na kojoj je pokazao i svoju humorističnu stranu, često u šalio odgovarajući na pitanja novinara, što je više puta dovodilo prisutne do smijeha. Tako je izjavio da je na Evroviziji završio jer mu je bilo dosadno.

“Na Beoviziji 2006. neki moji prijatelji su učestovali i ja nisam imao pametnija posla, pa sam se prijavio. I evo 14 godina kasnije sam ponovo to uradio, ali sam sad pobijedio. Nikad nisam sanjao da se pojavim na Evroviziji, samo mi je bilo dosadno”, kazao je muzičar i dodao da su njegovi favoriti Belgija i Albanija.

Voditelj je podsjetio da je Radovanovićeva karijera počela njegovom pobjedom na Budvanskom festivalu, kada je proglašen za najboljeg debitanta, ali mu je kantautor odgovorio da to nije ništa.

“Ta pjesma zapravo nije neka. Hoćete istinu: bilo je boljih pjesama od mene, ali mi u Crnoj Gori sve radimo preko veze. Bitno je sa kim si povezan. Isto je i ovdje na Evroviziji”, dodao je muzičar i sala je ponovo prasnula u smijeh.

Radovanović će sljedeću probu imati u subotu, 5. maja, a u Lisabonu će nastupiti tokom druge polufinalne večeri u četvrtak, 10. maja.

Galerija

Bonus video: