Del Arno Bend predstavio spot za numeru “Sudbina je svih da prođu”

Singl otvara poslednji album DAB-a „Ako ne znaš šta da radiš“ koji je ocijenjen kao jedan od najboljih rege albuma u posljednjih deset godina na našim prostorima

2354 pregleda 0 komentar(a)
Del Arno Band, Jovan Matić, Foto: Privatna arhiva
Del Arno Band, Jovan Matić, Foto: Privatna arhiva

Najbolji regionalni rege sastav “Del Arno Band” objavio je video za novu pjesmu „Sudbina je svih da prođu“.

Singl otvara poslednji album DAB-a „Ako ne znaš šta da radiš“ koji je ocijenjen kao jedan od najboljih rege albuma u posljednjih deset godina na našim prostorima.

Nakon uspješnih, do sada objavljenih singlova, grupa “Del Arno Band” zaokružuje priču objavljivanjem igranog spota za numeru „Sudbina je svih da prođu“ o kojoj frontmen DAB-a Jovan Matić, kaže:

“Riječ je o pjesmi koja je, meni lično, jedna od važnijih u novijoj istoriji grupe. Ona predstavlja razmišljanje o životu, o nama, o našim stremljenjima. ‘Upakovana’ je u tradicionalni teški roots groove koji jeste suština rege muzike. Uz to na njemu gostuje pjevačka grupa ‘Jenđe’ koja svojim doprinosom daje poseban šmek cijeloj pjesmi i, ujedno, najavljuje naš sljedeći album. Naredno izdanje ćemo u cjelosti posvetili pjesmama iz davnina koje ova grupe njeguje“, poručio je on.

Režiju, fotografiju i montažu potpisuje Staša Bukumirović, mlada rediteljka koja je sa DAB-om prvi put ostvarila saradnju na spotu “Meni se okreni”.

Bend uveliko radi na novom materijalu, a do kraja ove godine se očekuje da će objaviti album koji su uradili zajedno sa pjevačkom grupom Jenđe. Kada su nastali u julu 1986. godine predstavljali su incident. Do tada, niko na prostorima Balkana nije svirao rege, međutim Del Arno Bend je uspio da se nametne publici, pa danas nakon više od 35 godina od kako su osnovani imaju značajno mjesto među velikanima rok muzike.

Bonus video: