Almas Smajlović predstavio video za baladu “Bol”

Tekst za pjesmu napisao je Bakir Hadžimuratović, dok muziku potpisuje Amlas Smajlović, a aranžman su udruženim snagama napisali nekadašnji bubnjar benda “Letu štuke” Đani Pervan sa Smajlovićem

3107 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz spota, Foto: Screenshot
Detalj iz spota, Foto: Screenshot

Sarajevski pjevač, bas gitarista, kompozitor i aranžer Almas Smajlović predstavio je publici spot za pjesmu “Bol”. Ranije ove godine najavio je i svoj prvi solistički album, a pomenuta numera je peti singl koji je predstavljen publici.

Nova pjesma je eksplozija emocija, a u spot je Almas inkorporirao atmosferu i emociju te dočarao publici svoje djelo na kojem je vrijedno radio.

Tekst za pjesmu napisao je Bakir Hadžimuratović, dok muziku potpisuje Amlas Smajlović, a aranžman su udruženim snagama napisali nekadašnji bubnjar benda “Letu štuke” Đani Pervan sa Smajlovićem.

Almas je kazao da već duže vrijeme radi na albumu, no da nigdje ne žuri jer svojoj publici želi pokloniti album s kvalitetnim pjesmama.

“Album sam planirao objaviti u aprilu ove godine, al eto korona je sve poremetila, tako da je i ovaj singl proizvod današnje situacije u kojoj živimo. Na albumu pored novog i singlova “Sat”, “Kad boriš se sam” i “Zmija” će se ukupno naći jedanaest pjesma. Sarađivao sam sa mnogim muzičarima i autorima i vrlo sam zadovoljan kako je sve na kraju ispalo.

Tako da se nadam da ću biti u moguoćnosti ove godine objaviti napokon album, a do tada sigurno još koji singl”, kazao je u ranijem intervjuu za “Vijesti” Smajlović.

Jedan od razloga što se sve oko albuma odužilo je i to što je odlučio da više vremena provodi sa porodicom.

“Sin i kćerka su još uvijek mali, pa traže i puno pažnje, brige i druženja. Drugi razlog je to što svaku pjesmu radim kao singl, odnosno posvećujem se svim pjesmama s istom pažnjom, ljubavlju i strašću pa je to samim tim i duži proces, a i radim u više studija pa je i to jedan od razloga što već dugo snimam album. Većinu toga sam već završio i sve pjesme su vrlo emotivne za mene i puno mi znače, veoma sam sretan i zadovoljan time što sam do sada napravio. Nadam se da će do kraja godine i zvanično izaći album”, kazao je Smajlović. Ove godine on će se publici u Vodicama na CMC festivalu predstaviti upravo sa pjesmom “Bol”.

Bonus video: