Pjesma o nedostajanju na CMC festivalu

Bosanskohercegovačka autorka Ammara Mistić učestvovaće na muzičkoj manifestaciji u Vodicama

650 pregleda 0 komentar(a)
Ammara Mistić, Foto: Haris Karamehmedović
Ammara Mistić, Foto: Haris Karamehmedović

Mnogi festivali ove godine su pomjereni ili otkazani, no revijalna muzička manifestacija koja se već godinama održava u Vodicama ove godine najavljena je za početak septembra. Tako će svoje numere izvesti brojni pjevači sa ex-Yu prostora, a organizatori najavljuju imena koja će se pojaviti u Vodicama 4. i 5. septembra. Iako je na ovom festivalu koncert prije nekoliko godina održao crnogorski kantautor Sergej Ćetković, hoće li na ovogodišnjem biti izvođača iz naše zemlje, nije poznato. Ipak, uz brojna imena među kojima su Vladimir Kočić Zec, Željko Bebek, Maya Sar, nekadašnja pjevačica Magazina Ivana Kovač, Zlatko Pejaković, Antonija Šola, Almas Smajlović, priliku da prezentuje svoju pjesmu dobila je i bosanskohercegovačka kantautorka Ammara Mistrić.

Ona je juče predstavila svoj singl i spot “Između nas” koji je rađen za festival u Vodicama, a pjesma je ljubavne tematike i govori o nedostajanju. Mlada kantautorka je tekst za ovu numeru napisala u decembru 2019. godine. “Na poziv Hayat produkcije da se predstavim hrvatskoj publici u sklopu festivala CMC u Vodicama odlučila sam da je pjesma ‘Između nas’ pun pogodak za to. Muzici sam pristupila s producentom Arelom Česljarom i ovo je naša prva saradnja. Za vrijeme pandemije smo bili ekspeditivni i snimio se audio, a vrlo brzo se snimio i realizovao videospot. Željela sam novi i moderniji zvuk koji će ujedno zadržati kvalitet koje su imale stare pjesme, samim tim i vizual”, objasnila je ona.

Aranžman i muziku potpisuju Mistrić i Arel Češljar, gitaru je svirao Emir Jugo iz benda Letu Štuke, a saksofon Meho Radović. Ovom numerom najavljuje prvijenac na kojem će se naći i već objavljene numere “U srce”, “Vrata snova”, “Puštam te”, “Spoji riječi”.

Srećna je zbog prilike da se prvi put predstavi u Hrvatskoj, autorskim djelom na kojem je radila dva mjeseca.

“Spremna sam za svoj let, a i za predstavljanje publici na festivalu CMC. Uživala sam u svakoj sekundi stvaranja pjesme. Nadam se da će se i kod publike nastaniti u nekom dijelu srca i da će se naći na mnogim plej listama”, napisala je Mistrić nakon objave singla.

Novi Ammarin spot ima dozu umjetnosti i plesa koji su se pobrinuli da slušaocima ugođaj bude potpun, a u videospotu pojavljuje se i unikatni bosanskohercegovački brend PlusMinusFashion u potpisu Ene Dujmović.

Bonus video: