Nazvao ga lopovom i kopiletom

Štulić se obrušio na Borisa Leinera zbog autobiografije, a navedenih detalja iz knjige ne sjeća se ni Jurica Pađen

14024 pregleda 49 reakcija 17 komentar(a)
Džoni Štulić, Foto: BALKANROCK Balkanrock
Džoni Štulić, Foto: BALKANROCK Balkanrock

Poznati bubnjar Boris Leiner nedavno je objavio autobiografiju naslovljenu “Sve bio je ritam”, u kojoj je, među ostalog, ispisao brojne anegdote iz vremena grupe “Azra” u kojoj je svirao.

Živopisne priče tiču se članova tog popularnog benda, posebno njenog frontmena Džonija Štulića. Iako već godinama živi u Holandiji i odbija da se pojavi u javnosti, o knjizi se oglasio i on. Svoje karakteristično saznanje, napisano u stihu, poslao je portalu “Ravno do dna”, koji ga je objavio u cjelosti. Štulić slikovito proziva Leinera da je “ritam” koji spominje u naslovu knjige bio njegov ritam, a ne onaj za koji je zaslužan sam bubnjar.

Navodi da njihovo prijateljstvo i saradnja nisu trajali deset godina, kako to tvrdi Leiner, te da je ovaj krao i falsifikovao njegov potpis. Ističe i neke tehničke greške, poput pogrešno navedenih godina, a negira i postojanje nekih ljubavnih veza o kojima je Leiner pisao. Između ostalog, Leinera je i izvrijeđao nazvavši ga lopovom, kopiletom.

Leiner je zasad ostao nijem na optužbe i uvrede, ali zato je Štulićeve komentare, karakteristično oštre otkad je u Holandiji, komentarisao Jurica Pađen, takođe nekadašnji član “Azre”, a kojeg se takođe dotakao i Štulić, piše Jutarnji list.

Leiner u knjizi spominje Pađena kao osobu koja mu je saopštila da je Džoni odlučio da bubnjar više ne može biti dio benda.

“Još nijesam pročitao cijelu knjigu, iako mi je stigla na kućnu adresu. No, vidio sam odlomke i već su me brojni prijatelji zvali i pitali je li tačno da sam upravo ja saopštio Leineru da više nije u Azri. Mogu reći da to ne odgovara činjeničnom stanju, to nije ono čega se ja sjećam. Odmah sam nazvao Leinera, rekao mu da se ne ljutim, ali da to ne stoji”, ispričao je Pađen. Rastumačio je da potrebe za takvim saopštenjima o izbacivanju nekoga iz benda nije ni bilo.

‘’Posljednji smo koncert smo odradili u Posušju u Hercegovini. Razlaz je bio buran i očigledan, bend više nije postojao. Bilo je iluzorno očekivati da će Leinera neko obavještavati o tome da više nije u bendu, što je i Štulić potvrdio u svom odgovoru”, prisjeća se kaže Pađen, dodajući da bi trebalo da pročita cijelu knjigu kako bi detaljnije komentarisao njen nastavak. On i Štulić su, kaže, na liniji i u dobrim su odnosima, “u onoj meri u kojoj odnos na daljinu može biti dobar”.

“Povremeno se čujemo. Džoni je očito osjetio potrebu da mora reagovati na knjigu, što ja na njegovom mjestu vjerovatno ne bih. Ali njih dvojica najbolje znaju kakav je bio njihov odnos, tako da ničije poteze ne osuđujem”, ispričao je muzičar, piše Jutarnji list.

Pored toga što su u povremenom kontaktu, Pađen i Štulić sarađivali su prije nekoliko godina. Naime, Džoni je pristao da bude gost na Pađenovom instrumentalnom albumu “All Star".

Bonus video: