novi zvuk "Magazina" i nakon četiri decenije postojanja

Poslali snažnu poruku svim ženama

I nakon četiri decenije na sceni grupa Magazin se uspješno snalazi u svim muzičkim trendovima, što najbolje dokazuju novim singlom “Jaka sam ti ja”

2512 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz spota, Foto: Screenshot
Detalj iz spota, Foto: Screenshot

Članovi grupe Magazin vrijeme u izolaciji i pauzi od koncerata iskoristili su na najbolji način snimivši novu pjesmu i spot “Jaka sam ti ja” koju će uživo izvesti na ovogodišnjem CMC festivalu u Vodicama.

Pjesma je jaka i snažna poruka svim ženama, koju je svojim tekstom poslala Vjekoslava Huljić, a totalno novim, tvrđim zvukom upotpunio Tonči Huljić. Ovakav novi zvuk dokaz je da se Magazin i nakon četiri decenije postojanja na sceni uspješno snalazi u svim muzičkim trendovima, a da svakom novom pjesmom privlači nove generacije.

Andrea Šušnjara ove je godine proslavila deset uspješnih godina u grupi, a zadovoljstvo zbog nove pjesme kakvu je priželjkivala ne krije: “Pjesma se izvorno trebala zvati ‘Samo da se zna’, što je zapravo naš prvi odabir, ali budući uvijek volim uključiti publiku oko novog singla i čuti njihovo mišljenje, odlučila sam da na svojim društvenim mrežama napravim malu anketu i uključim fanove u odluku konačnog naslova pjesme. Glasovi su bili podijeljeni između ‘Samo da se zna’ i ‘Jaka sam ti ja’, pa smo odlučili ugoditi i jedinima i drugima ponudivši im oba naslova. Nova pjesma nosi snažnu poruku i uliva nadu da i nakon tmurnog razdoblja u životu uvijek dolazi sunce. Snimili smo je u prvim danima 2020. godine prije turneje u Australiji i planirali smo odmah po povratku da snimimo video i pustimo pjesmu vani, međutim kao i svima virus COVID-19 nam je pomrsio planove pa smo se bacili na posao odmah nakon što su mjere popustile. Ovo je tip pjesme u kojoj se pronalazim, koje volim i ovo sam ja. Nadam se da će i ova pjesma pronaći svoj put do publike i da ćete je zavoljeti baš kao i ja. Pjesmu ćemo premijerno izvesti na ovogodišnjem CMC festivalu u Vodicama kojem se uvijek posebno radujemo i svake godine rado vraćamo”, ispričala je Andea.

Režiju spota potpisuje Vojan Koceić, a produkciju Pilot studio iz Splita. Vrelim plesnim scenama, atraktivna Andrea uspjela je prenijeti poruku pjesme i to u dominatnom stajlingu za koji se pobrinuo Skandal store. Da je pogođen pokazuje lavina pozitivnih komentara na društvenim mrežama, posebice muškog pola.

Preporučujemo za Vas