Hrvatska diva prisjetila seučestvovanja na Eurosongu

Grejs Keli tražila da Tereza Kesovija predstavlja Monako

Princ Renije na Eurosong je te godine želio da pošalje pjevačicu Izabel, ali je popustio želji svoje supruge i na ovo veliko muzičko takmičenje je otišla Tereza Kesovija

7170 pregleda 0 komentar(a)
Tereza Kesovija, Foto: Lana Slivar Dominic
Tereza Kesovija, Foto: Lana Slivar Dominic

Hrvatska diva Tereza Kesovija tokom karijere je objavila više od 50 albuma i 1000 singlova, a 60-ih i 70-ih godina ostvarila je veoma uspješnu karijeru i u Francuskoj. Godine 1966. godine je bila i jedan od izvođača na “Pjesmi evrovizije” a tada je sa numerom “Bien Plus Fort” predstavljala Monako.

Hrvatska neuništiva umjetnica je na Eurosongu nastupila ispred Monaka jer je to bila velika želja princeze Grejs Keli. Princ Renije na Eurosong je te godine želio da pošalje pjevačicu Izabel, ali je popustio želji svoje supruge i na ovo veliko muzičko takmičenje je otišla Tereza Kesovija. Nažalost, ispostavilo se da Kesovija nije pravi izbor za ovo takmičenje jer nije dobila nijedan bod i podijelila je posljednje mjesto sa predstavnikom Italije Domenikom Modugnom, autorom evrovizijskog hita ‘Volare’.

“To je ona, ona je pobjednica i gotovo. Poslije sam je došla pozdraviti i rekla je - od danas sam ja vaš prijatelj, ako me ikada zatrebate, molim vas, javite mi se’, prisjetila se Tereza za IN Magazin Nove TV.

Poznata pjevačica pričala je i o svom novom singlu kojeg je napravila nakon karantina o suradnji s Aljošom Šerićem, frontmenom grupe “Pavel”. Vlasnica brojnih evergreena i ovoj je novoj pjesmi dala onaj sopstveni, jedinstveni pečat, a, kako kaže, kada za nagradu dobije bravo od autora, onda je i najsrećnija žena na svijetu.

Otkrila je da se divi maestru Pogoreliću, ali i koleginici, velikoj Josipi Lisac. ‘’Ona je fenomenalna ličnost, ima svoj stav, svoje ja koje nije mijenjala i poštujem je silno zbog toga’’, zaključila je Tereza.

Tereza Kesovija družila se s Matom Rimcem, pa isprobala njegovu jurilicu: “Sve uspješne i velike ljude koje sam srijetala u svom životu krasila je jednostavnost”, poručila je Kesovija, koju su u jednom trenutku dok je radila intervju ponjele emocije - “Po ko zna koji put sam se raznježila i rasplakala”, dodala je ona.

Nedavno ju je razveselila i jedna lijepa vijest. Naime, na Zrću je otvoren kiosk koji je posvećen njenom liku i djelu. Naime, njegov vlasnik obožava Terezu, sluša je od malih nogu i ona je za njega hrvatska diva za sva vremena. “Ja sam ostala bez riječi nisam mogla vjerovati, nije me kontaktirao, ali ja ću njega jer mi je to jako lijepo. Mislim da je zaslužio mnogo više zbog ljepote duha njegovog, mlad je, učinio je nešto što je danas teško vjerovati ali spremila sam mu autobiografiju s posvetom, CD i otišla bih zbog njega”, rekla je Tereza.

Preporučujemo za Vas