Uspjeh učenika MŠ „Dara Čokorilo” u BiH

Nagrade su osvojili Dimitrije Knežević, Joko Mičković i Milena Drašković, svi iz klase profesorice Vesne Šarac

2504 pregleda 0 komentar(a)
Muzička škola "Dara Čokorilo"
Muzička škola "Dara Čokorilo"

Učenici iz JU Muzičke škole „Dara Čokorilo“ iz Nikšića dobitnici su nekoliko nagrada na 12. Međunarodnom takmičenju “Dani harmonike” u Bosni i Hercegovini koje je upriličeno onlajn putem.

Takmičenje je organizovano u disciplinama solo harmonike, kamerni sastavi i orkestri.

Dimitrije Knežević, učenik devetog razreda Osnovne muzičke škole osvojio je prvu nagradu i prvo mjesto u VI kategoriji u kojoj je nastupio, disciplina solo harmonika. U VIII kategoriji, disciplina solo harmonika, nastupili su učenici III razreda Srednje muzičke škole Joko Mićković i Milena Drašković i osvojili su treće nagrade. Svi učenici su iz klase profesorice Vesne Šarac.

Direktorica Muzičke škole “Dara Čokorilo” Sanja Radulović ponosno je istakla da su Nikšićani jedini predstavnici Crne Gore na ovom takmičenju.

“Jedini predstavnici iz Crne Gore bili su učenici Muzičke škole ‘Dara Čokorilo’, čiji su rezultati opravdali naša očekivanja. Uprkos jakoj konkurenciji takmičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Rumunije, Bugarske, Rusije, Mađarske, Hrvatske, Slovačke, Austrije, predstavnicima Crne Gore jeste bio izazov, ali ne i problem da osvoje sjajna mjesta i nagrade“, kazala je direktorica Radulović. Učesnike takmičenja ocjenjivao je žiri koji su činili muzičari iz Evrope: Juri Šoškić iz Rusije, Vladimir Murza iz Ukrajine, Viktor Romanko iz Rusije, iz Bugarske Dijana Stančeva, kao i Miljan Bjeletić iz Srbije i Slaviša Perić iz Bosne i Hercegovine.

Međunarodno takmičenje “Dani harmonike” tradicionalno se organizuje svake godine u Bijeljini-Ugljeviku još od 2009. godine, a ove godine je prvi put održano i onlajn putem.

Bonus video: