Zoon politikon svirkom proslavlja povratak basiste

Milan Gezović je uzeo sebi predah od Crne Gore, a ostatak benda je odlučio da povratak basiste, Jovana Gajevića, proslavi svirkom
328 pregleda 1 komentar(a)
Zoon politikon, Foto: Privatna arhiva
Zoon politikon, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.02.2018. 09:20h

Nakon petomjesečne pauze, podgorički rok sastav “Zoon politikon” održaće svirku u glavnom gradu i to 8. februara, u lokalu “Berlin”.

Početak nastupa je u 22 sata, a ulaz će biti slobodan.

Kako su članovi ove grupe u šali objasnili na Fejsbuku, ponovo je došlo do izmjene u sastavu:

“Kao što reče mladi Gezović - javite ovima sve isto, samo imena da rotiraju. Jovan nazad na binu, Gezo na palubu. Zoonovci redom upadaju u egzistencijalne krize i liječe ih na Karibima. Guši nas sredina. Pu, spas!”.

Ovu informaciju za “Vijesti” je potvrdio i frontmen grupe, Ilija Gajević.

“'Zoon politikon' je i sam sebi postao dosadan sa stalnim promjenama koje ometaju rad na novom materijalu. Ovog puta je Milan Gezović uzeo sebi predah od Crne Gore, a ostatak benda je odlučio da povratak basiste, Jovana Gajevića, proslavi svirkom”, poručio je on.

“Berlin se već u dva navrata pokazao kao dobar izbor lokacije, pa nismo imali razlog da razmišljamo o promjeni. Svirka će donijeti dosta očekivanih stvari, jer kao što smo rekli, novi materijal nije imao prilike da sazri, ali moguće je da ćemo baciti koju špicu u četvrtak”, nagovijestio je Gajević.

“Zoon Politikon”, koji iza sebe ima tri EP-ja i jedan album, ljetos je nastupao na Morinjskoj gitarijadi, nakon čega su u svirke održane i u Podgorici, Nikšiću, Smederevskoj palanci i Beogradu.

Tada je u razgovoru za “Vijesti” Gajević, koji studira u Sloveniji, bio rječitiji po pitanju rada na novim numerama.

“Novi materijal posljednjih deset mjeseci, lebdeći putuje nevidljivim vezama od Ljubljane do Podgorice i nazad, ali nažalost falilo nam je malo postojanosti u našem prostoru, pa ove godine neće biti ništa od ulaska u studio, niti ćemo sa konfuznim isječcima maltretirati publiku nego samo uživati u onome što je već oblikovano”, ispričao je on tada.

Bonus video: