Edicija s hitovima Psihomodo popa

Na Greatest Hits Collection u izdanju Croatia Recordsa nalazi se 20 pjesama

1026 pregleda 0 komentar(a)
Psihomodo pop, Foto: Privatna arhiva
Psihomodo pop, Foto: Privatna arhiva

Hrvatski sastav “Psihomodo Pop” nedavno je izbavio singl “Banana”, peti singl s albuma “Digitalno nebo”, koji je proglašen za najbolji rock album u Hrvatskoj za prošlu godinu. Frontmen benda Davor Gobac kaže da pjesma govori o ukusu banane, ali da kad je o trenutnoj epidemiološkoj situaciji riječ, vidi da smo u sve većoj banani s brojem zaraženih. On prkosi tome tako što nosi masku i izlazi što manje.

Prije nekoliko dana Croatia Records objavila je Greatest Hits Collection benda “Psihomodo pop” sa 20 hitova među kojima su “Ja volim sebe”, “Pinokio”, “Frida”, “Mila”, “Ramona”, “Sexy Magazin”, “Nema nje (Zauvijek)”, “Bože čuvaj Psihomodo pop”... Albumi poput Godina zmaja, Sexy magazin, Tko je ubio Mickey Mousea, Sextasy i Debakl biće duboko urezani u istoriju hrvatskog rocka, baš kao i Psihomodo pop i njihov Davor Gobac.

Od činjenice da je ovo bend koji je na najbolji mogući način obilježio hrvatsku punk rock scenu, preko uspjeha na MTV-u kao prvi hrvatski bend čiji je spot emitovan na ovom legendarnom muzičkom kanalu, do toga da su i nakon 37 godina pri vrhu hrvatske muzičke scene. Nakon što su bili dio najbolje rock edicije The Ultimate Collection, popularni bend sada je završio i na ediciji Greatest Hits Collection

Davoru Gobcu pored muzike, velika ljubav je i slikanje, pa je uspio da realizuje desetak samostalnih izložbi.

“Ali kako se kaže, nekakvih drugih ambicija prevelikih u nekim smjerovima i nemam - to što sam glumio, glumio sam iz čiste znatiželje, ali nikad nisam imao nekakvu želju da postanem glumac”, kazao je u intervjuu za Tportal. Na pitanje koje mu je novo ime “zapalo za uho” na domaćoj sceni, rekao je da je to Vinko Ćemeraš, njegov “štićenik” i pobjednik showa ‘The Voice’ te Donkey Hot, bend njegovog sina Vilija. Gobac kaže kako nije isključen duet sa svojim nasljednikom.

Bonus video: