Magazin “Q” prestaće da izlazi

Nakon 34 godine postojanja, moraće da ga ugase zbog pada tiraža

1717 pregleda 0 komentar(a)
Magazin "Q", Foto: Promo
Magazin "Q", Foto: Promo

Jedan od stubova rok novinarstva u Velikoj Britaniji, magazin “Q” stigao je do kraja puta. Naime, kako su najavili, prestaće da izlazi poslije 34 godine.

Urednik magazina “Q”, Ted Kesler na Tviteru je objavio loše vijesti: „Izdanje koje će izaći 28. jula biće posljednji broj. Pandemija nam je to uradila i ništa više ne može da se učini“, napisao je Kesler.

Urednik magazina se u poruci izvinjava javnosti što nije uspio da održi “Q”, prenosi BBC.

Tiraž časopisa opao je na 28.000 mjesečno u odnosu na vrhunac iz 2001. godine kada se magazin “Q” prodavao u tiražu od 200.000 primjeraka. Magazin “Q” osnovali su 1986. godine Mark Elen i Dejvid Hepvort i pred ljubitelje rok muzike stigao je gotovo istovremeno sa revolucijom koju je napravio CD.

U nadolazećem, posljednjem izdanju pod nazivom “Adventures with legends 1986 to 2020”, sabrani su neki od najboljih intervjua, uključujući razgovore s Dejvidom Bouvijem, Džoni Mičel i Prinsom.

Njemački izdavač Bauer Media Group stavio je časopis “Q” na prodaju u maju, nakon naglog pada u prodaji i prihodima od reklama tokom pandemije koronavirusa.

Bonus video: