Karantinske dane iskoristio za stvaranje muzike

Nikola Rajović, poznatiji kao DJ Mono, predstavio dva projekta - Soul3000 i single “Stihija” i Home Vibin

1824 pregleda 87 reakcija 2 komentar(a)
Nikola Rajović, DJ Mono, Foto: Privatna arhiva
Nikola Rajović, DJ Mono, Foto: Privatna arhiva

Poslije izvršne produkcije za najnoviji singl dua Who See - “Amo Popit Po Pivo” urađen za ovogodišnju kampanju Nikšićkog Piva, Podgorički DJ i producent Nikola Rajović poznatiji kao DJ Mono i njegov BPM - Beats per Montenegro predstavljaju još dva projekta: Soul3000 i single “Stihija” i Home Vibin, video DJ projekat.

Pjesma “Stihija” je prvi single projekta Soul3000 na kome gostuje autor i producent Stefan Pantović.

“Soul3000 je saradnja između mladog producenta Hamida Nišića (Soulastik) i mene nastala u želji da se produkuje moderan izraz kroz savremenu soul muziku. Žanrovski tu neće biti ograničenja, od trapa preko novog diska do electro zvuka, jer cijenimo razne muzičke pravce i pokušavamo da sve to objedinimo na neki način”, poručuje DJ Mono i objašnjava da je “Stihija” nastala na samom početku njihove saradnje i želje da urade verziju odnosno remix za pjesmu “Pas odlazi u raj” Stefana Pantovića.

“Stihija” nastala iz želje da urade verziju odnosno remix za pjesmu “Pas odlazi u raj” Stefana Pantovića
“Stihija” nastala iz želje da urade verziju odnosno remix za pjesmu “Pas odlazi u raj” Stefana Pantovićafoto: Damjan Spasojević

“Pošto je nova verzija dobila svoj život i pošto smo, na neki način, postali opsjednuti novim vajbom, odlučili smo da remix plasiramo kao poseban projekat kako bismo proširili zajedničku publiku. Singlom ‘Stihija’ dominira opušteni ljetnji zvuk, pored introspektivnog i emotivne lirike, muzička podloga kreira specifičnu atmosferu. Moderno isproducirana, ovo je pjesma urađena po svim svjetskim standardima i donosi ono što je definisano kao good vibe ili chill vibe”, siguran je DJ Mono.

Tokom karantinskih dana i aktuelne pandemije virusa korona, Rajović nije sjedio skrštenih ruku. Projekat “HomeVibin” je nastao u karantinskom periodu godine i nastavio se u post-karantinu, bukvalno sažima solo rad u svoja četiri zida.

“Home Vibin su DJ setovi rađeni uživo ili snimljeni, samostalno, u kućnim uslovima bez previše tehničkih pomagala, sirovo, uz prirodno svjetlo i bez montaže. Fokus je na izboru muzike, a sam izbor na kvalitetu. Kroz setove se prezentuje muzika koja, nažalost, sve manje može da se čuje u medijima”, poručuje DJ Mono i dodaje da su setovi bogati soulom, funkom, jazzom i raznim fuzijama od organskih do elektronskih.

“Imamo specijalne setove gostiju, pa se između ostalih pojavljuju DJ Maraku, Peđa Radović i Deda iz Who See klape. U vinil selekcijama su predstavljeni američki funk-fusion bend Budos Band, brazilski legendarni sastav Azymuth i kultni kompozitor library muzike, koji korijene vuče iz ovih krajeva, Janko Nilović kao i mnogi drugi... U prilici ste da vidite i čujete selekcije balkanskog jazza ili reggae-a kao i funka sa sedam singlica. Live setovi su, kao rok trajanja, imali svoje trajanje, setovi koji su postavljeni na YouTube, mixcloud i soundcloud su dostupni svima širom svijeta i sve to do daljeg”, otkriva DJ Mono.

Kako kaže, ovo je jedan od načina osnaživanja nezavisne scene. “Ovo je promocija pravih vrijednosti i podrška sugrađanima i zemljacima u borbi protiv stresa u ovoj veoma izazovnoj godini. Projekat je finansiran iz sopstvenih sredstava, a sufinansiran od strane Muzičkog centra Crne Gore i Ministarstva kulture Crne Gore”, zaključuje DJ Mono.

Bonus video: