dogovor sa organizatorima festivala

Cukero u Podgorici 28. maja 2021.

"Jedan od najvećih muzičara Italije je karijeru počeo još davne 1970.godine. Iza sebe ima 28 albuma. Veom poznat i priznat u svim djelovima svijeta. U svojoj bogatoj karijeri je sarađivao sa najvećim imenima muzičke scene Džoom Kokerom, Majlsom Dejvisom, Stingom, Lućanom Pavarotijem, Eltonom Džnom, Andreom Boćelijem"

6331 pregleda 127 reakcija 10 komentar(a)
Cukero, Foto: Screenshot/Youtube
Cukero, Foto: Screenshot/Youtube

Zbog pandemije novog koronavirusa, italijanski muzičar Cukero (Zucchero) je u dogovoru sa organizatorima City Groove festivala, svoj prvi susret sa publikom u Crnoj Gori zakazao za 28. maj sljedeće godine, saopštili su organizatori City Groove festivala.

"Jedan od najvećih muzičara Italije je karijeru počeo još davne 1970.godine. Iza sebe ima 28 albuma. Veom poznat i priznat u svim djelovima svijeta. U svojoj bogatoj karijeri je sarađivao sa najvećim imenima muzičke scene Džoom Kokerom, Majlsom Dejvisom, Stingom, Lućanom Pavarotijem, Eltonom Džnom, Andreom Boćelijem. Ovaj italijanski muzičar prodao je više od 60 miliona nosača zvuka u karijeri, bio je prvi umjetnik sa Zapada koji je nastupio u Kremlju nakon pada berlinskoga zida, a njegov nastup u Havani 2012. godine ispred 80.000 posjetilaca smatra se najposjećenijim koncertom stranog umjetnika na Kubi za vrijeme embarga", navodi se u saopštenju.

Navodi se da je Cukero dobitnik brojnih priznanja - četiri puta pobjednik manifestacije Festivalbar, osvajač 17 domaćih i svjetskih priznanja na osnovu broja prodatih albuma - devet puta Wind Music Awards, dva puta World Music Awards i šest IFPI Platinum Awards.

"Jednom se našao u nominacijama za najveću svjetsku Grammy Awards… Nakon 16 albuma i četiri studijske kompilacije, kako ga neki nazivaju - osnivač rock’n’soula, ove godine bio je jedna od zvijezda jubilarnog 70. festival u San Remu", piše u saopštenju. Organizatori su naveli da će se ulaznice za koncert ubrzo naći u prodaji preko zvaničnog sajta zucchero.it i citygoroove.me.