Sa „Merlinkom“ kroz osamdesete

Muziku i aranžman uradio je Ljubomir Stanišić, u čijem studiju je “Merlinka” snimljena, Knežević je autor teksta, dok je bek vokale otpjevala Milena Vasiljević Radonjić

2284 pregleda 26 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Nikšićanin Dragan Knežević odlučio je da nakon više od 25 godina pauze „aktivira“ pjesme nastale kada su on i prijatelji bili mladi i vjerovali da je za dobru kompoziciju potrebno samo da je nastala iz srca. Namjera mu je da objavljuje singl po sing, a onda sve to zaokruži albumom koji bi bio podsjetnik na osamdesete godine prošlog vijeka i muziku iz toga doba i koji bi „mirisao“ na nostalgiju.

Nakon prvog singla „Daj mi tvoju dušu“, prije nekoliko dana se pojavio i novi - „Merlinka“.

“Pjesma je šaljiva sociološka priča odrastanja mladih momaka u Nikšiću ‘80. godina prošlog vijeka. Mnogi će se iz generacija tih godina prepoznati u ovoj pjesmi, jer svi smo u tom dobu sazrijevanja imali svoju Merlinku”, kazao je Knežević.

Muziku i aranžman uradio je Ljubomir Stanišić, u čijem studiju je “Merlinka” snimljena, Knežević je autor teksta, dok je bek vokale otpjevala Milena Vasiljević Radonjić.

Prema riječima Kneževića, osnivača i direktora Kulturno-kreativnog centra (KKC) “Akord”, uskoro će se pojaviti i treći singl.

“Riječ je o pjesmi ‘Malena’ koju smo napisali Željko Perović Točak i ja, muziku je uradio Rade Đurđevac, dok su se za aranžman pobrinuli Đurđevac i Saša Gajić, u čijem studiju je i snimana kompozicija”, kazao je Knežević koji se nada da će uspjeti neku od kompozicija i da ekranizuje.

Planira da snimi 12-13 pjesama i objavi album. Ne, kako je kazao, sa namjerom da se vrati na muzičku scenu već da pjesme ostavi kako onima koji su uživali u vremenu osamdesetih, tako i onima koji su slušali priče “generacija koje su živjele muziku”.

Dragan je osamdesetih godina pjevao u nikšićkim bendovima „Tajna veza“, “Maslačak” i “Ljubavna gerila”, i u barskoj grupi „Carlo V“.

Nakon osnivanja KKC “Akord” posvetio se pedagoškom radu sa djecom i mladima. Režira predstave za djecu, mlade i odrasle, piše songove.

Bonus video: