SevdahBaby na Beoviziji: Pjevanje je izazov i ne planiram da se zaustavim

Srpski muzičar je 2009. godine učestvovao na Beoviziji kao autor, a njegovu numeru je pjevao Miki iz grupe Peti element
68 pregleda 0 komentar(a)
SevdahBaby, Foto: Predrag Radisavljević
SevdahBaby, Foto: Predrag Radisavljević
Ažurirano: 29.01.2018. 18:58h

Muzičar Milan Stanković poznatiji pod pseudonimom SevdahBaby ove godine riješio je da se prvi put okuša na festivalu kao autor i izvođač. On će numeru "Hajde da igramo sada" predstaviti na srpskom izboru za pjesmu Evrovizije - Beoviziji.

“Ovo mi nije prvi put da sam na Beoviziji. Naime, 2009. godine sam učestvovao kao autor, a moju numeru pjevao je Miki iz grupe Peti element. Tada, kao i sada, mislim da je takmičenje u kreativnosti veoma zdrava sredina, pa sam zato i ove godine odlučio da se okušam na konkursu. Na moju veliku sreću ljudi iz RTS-a su i ovaj put prepoznali kvalitet u mojoj muzici”, pohvalio se SevdahBaby.

Kada se prijavljuju na domaće izbore za Eurosong, pjevači i autori koji ne rade zvuk karakterističan za ovo takmičenje, obično iskaču iz svojih okvira, pa za tu priliku rade numere koje nijesu karakteristične za muziku kojom se bave. Tog modela se donekle držao i SevdahBaby.

“Donekle je malo drugačiji zvuk, budući da je "Hajde da igramo sada" malo sporijeg tempa od većine SevdahBaby pjesama, ali sam ostao vjeran funky i elektro zvuku”, otkriva on. Iako poznat po saradnji sa mnogim pjevačima, kako već neko vrijeme isključivo nastupa sam, tako će kaže biti i na festivalu.

“Pošto sam od septembra prošle godine odlučio da u narednom periodu radim isključivo solo, ovu pjesmu sam otpjevao i sam ću je izvoditi na Beoviziji”, otkriva Stanković, koji otkriva i na koji način je do sada pratio Eurosong.

“Uvijek ispratim domaće predstavnike na Eurosongu i ako ukačim uvijek poslušam i predstavnike okolnih zemalja”, kaže on. Bio je spreman da prokomentariše i konkurenciju na ovogodišnjoj Beoviziji.

“Najviše mi prija prisustvo Ramba Amadeusa i Beti Đorđević. Od njih očekujem neki suludi fusion jazz šlager (smijeh). Po komentarima na društvenim mrežama vidim da neki pobjednici talent šouova imaju dosta šansi, ali ja sam malo u autu po pitanju TV emisija, pa nemam neko izgrađeno mišljenje. Moraću da poslušam pjesme kada budu postale javno dostupne”, ističe on.

SevdahBaby je pred Novu godinu objavio još jedan singl u kojem ima i ulogu glavnog vokala. U pitanju je numera "Bit", a o tome da li se već navikao na ulogu pjevača i kako uopšte na njegovo pjevanje reaguje publika, otkriva:

“I dalje mi je malo izazov, moram priznati, ali sam uletio u tu vatru i ne planiram da se zaustavljam. Fanovi su puni podrške, pogotovo u direktnoj komunikaciji preko Facebook Livea, tako da mi to zaista mnogo znači”, iskren je SevdahBaby.

Kako spada u kreativce koji uvijek rade na novim pjesmama, tako “projekat” Beovizija nije jedini na kojem trenutno radi.

“Vijest o tome da ću nastupiti na Beoviziji i da je moja numera prošla, me zatekla bukvalno dok sam radio na nekoliko novih numera. Narednih mjesec dana će mi nastup na Beoviziji svakako biti prioritet, ali ću svaki slobodan momenat koristiti za pisanje novih singlova”, zaključuje on.

Bonus video: