Crna Gora u drugoj polufinalnoj večeri Evrovizije

Predstavnik Crne Gore biće odabran glasovima publike 17. februara, kada će u hotelu Hilton biti održana Montevizija
108 pregleda 0 komentar(a)
Evrovizija 2018., Foto: Screenshot (YouTube)
Evrovizija 2018., Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 29.01.2018. 17:00h

Pobjednik Montevizije nastupiće u drugoj polufinalnoj večeri Evrovizije koja je zakazana za 10. maj, odlučeno je danas žrijebom u Lisabonu.

Tako će predstavnik Crne Gore na tom muzičkom takmičenju nastupiti u grupi sa Austrijom, Danskom, Norveškom, Moldavijom, Rumunijom, Rusijom, San Marinom, Srbijom, Holandijom, Mađarskom, Gruzijom, Maltom, Letonijom, Poljskom, Slovenijom, Švedskom i Ukrajinom.

Za sada je poznato da će takmičar iz Crne Gore nastupiti u drugom dijelu drugog polufinala, ali će konačni raspored odrediti producenti manifestacije, tek pošto sve numere budu objavljene, kako bi veče bilo mješovitije, odnosno da bi se izbjeglo izvođenje nekoliko balada ili brzih pjesama zaredom.

Dva dana ranije, u prvoj polufinalnoj večeri nastupiće Albanija, Azerbejdžan, Bjelorusija, Belgija, Bugarska, Češka, Estonija, Island, Izrael, Litvanija (prvi dio), Jermenija, Austrija, Hrvatska, Kipar, Finska, Makedonija, Grčka, Irska i Švajcarska (drugi dio).

Izvlačenjem iz šešira odlučeno je i u kojem polufinalu će građani zemalja osnivača Evrovizije i prošlogodišnjeg pobjednika glasati, pa će Španija, Velika Britanija i Portugal dijeliti glasove u prvom polufinalu, a Italija, Francuska i Njemačka u drugom.

Tokom ove ceremonije gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko predao je ključeve domaćina organizatora gradonačelniku Lisabona Fernandu Medinu.

Finale Evrovizije zakazano je za 12. maj, kada će se za titulu najbolje evropske pjesme boriti 26 izvođača.

Evrovizijsko selo biće smješteno na najpoznatijem trgu u Lisabonu, Komersio, od 4. maja, a na istom mjestu održavaće se brojni koncerti i druga prateća dešavanja, koja će biti prenošena na Youtube kanalu.

Ceremonija otvaranja zakazana je za 6. maj, kada će 43 učesnika prošetati plavim tepihom ispred Muzeja umjetnosti, arhitekture i tehnologije (MAAT).

Predstavnik Crne Gore biće odabran glasovima publike 17. februara, kada će u hotelu Hilton biti održana Montevizija, a u najužem krugu našli su se Lorena Janković, Nina Petković, Katarina Bogićević, Ivana Popović Martinović i Vanja Radovanović.

Bonus video: