Sivilo se vraća na muzičku scenu

Pjesma “Guraj Grizi Glođi” crnogorskog repera koji je napravio diskografsku pauzu od pet godina je prvi od mnogih singlova koji će izaći u narednim mjesecima

4152 pregleda 7 komentar(a)
Balša Krkeljić Sivilo, Foto: Seketis
Balša Krkeljić Sivilo, Foto: Seketis

Posle petogodišnje diskografske pauze, jedan od najuspješnijih crnogorskih repera čije su numere puštane na MTV kanalu Balša Krkeljić poznatiji kao Sivilo, objavio je novi singl pod nazivom “Guraj Grizi Glođi”.

Posle albuma prvijenca “Tamna strana sreće”, sada već smatran klasikom balkanskog hip hopa, i internet projekta “Ljeto kada su me krunisali”, u kome je tri mjeseca pravio pjesmu za pjesmom iz nedjelje u nedjelju, Sivilo novom pjesmom najavljuje povratak na muzičku scenu.

Sa iste te scene se odaljio prije pet godina, kada je većina njegovih kolega “saboraca” odlučila da svoje talente pozajmi turbo folk muzici. Od tada se hip hop i domaća muzička industrija drastično promijenila i Sivilo nije vidio sebe u takvom okruženju. Slijedile su godine trženja, lutanja i borbi na privatnom i poslovnom planu, kako bi izgradio boljeg sebe i takav, prenio iskustva svojim fanovima željni muzike koja inspiriše i motiviše.

Sivilo se zahvaljujući novoj pjesmi vraća snažniji i iskusniji, a tvrdi da se strast za dokazivanjem nije izgubila. Posle 10 godina karijere, crnogorski reper želi da nastavi sa porukama koje se dugo nisu čule u hip hopu: ukazivanje na nepravdu vlasti i sistema, ohrabrivanje pojedinaca da budu nezavisni i jure svoje snove, podizanje svijesti o mentalnom zdravlju.

“Guraj Grizi Glođi” je prvi od mnogih singlova koji izaći u narednim mjesecima.

Bonus video: