Severina ima koronu: Moli medije da ne izmišljaju

Test njenog sina je negativan, ali ni ova situacija nije prošla bez nesporazuma među bivšim supružnicima

9763 pregleda 7 komentar(a)
Severina, Foto: Instagram
Severina, Foto: Instagram

Pjevačica Severina je danas na Instagramu objavila da je zaražena koronavirusom.

"Premda nemam nikakve simptome, danas sam dobila potvrdu da sam pozitivna na CODIV 19, dok je test moga sina negativan. Odmah jutros, nakon kontakta s epidemiologom, preduzela sam sve mjere, promptno izvijestila oca djeteta te u dogovoru s ocem predala ga dva dana prije određenog termina, da samoizolaciju provede s njim, bez obzira na negativan test" objasnila je Severina.

Ona je objasnila da je, kako bi zajednički zaštitili privatnost i izbjegli stigmatizaciju djeteta, zamolila oca za diskreciju. "Međutim, 20 minuta nakon što je otac preuzeo dijete, u srbijanskim se medijima pojavila vijest da sam zaražena 'partijajući po Dalmaciji s djetetom'".

"Dakle, da, imam pozitivan test, nemam simptome, zarazila sam se od bliske osobe, vjerovatno po povratku u Zagreb, a ne tokom ljetovanja u Dalmaciji. Budući je ta osoba juče dobila pozitivan test, odmah smo sin i ja išli na ponovno testiranje, jer je naš prvi nalaz bio za oboje negativan", kazala je popularna pjevačica apelujući na medije, posebno u Srbiji, da se suzdrže od objava neistinitih, neprovjerenih, odnosno izmišljenih informacija.