Stato: I Milo Đukanović je nekad bio Srbin

U najnovijoj numeri mojkovački reper opisuje društveno-političku situaciju u Crnoj Gori uoči predstojećih predizbornih izbora i nakon prethodnih mjeseci političkih nemira. On je i u oštroj izjavi za “Vijesti” dao svoje viđenje situacije u kojoj ne štedi ni vlast ni opoziciju

14818 pregleda 64 reakcija 15 komentar(a)
Stato, Foto: Privatna arhiva
Stato, Foto: Privatna arhiva

Crnogorski reper Nenad Tomović Stato objavio je pjesmu “Istina”, koja se može čuti na YouTube servisu, te sa njom zatvorio svoje posljednje izdanje, EP “Svijest” na kojem se našlo ukupno pet pjesama.

U najnovijoj numeri mojkovački reper opisuje društveno-političku situaciju u Crnoj Gori uoči predstojećih predizbornih izbora i nakon prethodnih mjeseci političkih nemira. On je i u oštroj izjavi za “Vijesti” dao svoje viđenje situacije u kojoj ne štedi ni vlast ni opoziciju.

“U podmukloj i kriminalnoj 30-ogodišnjoj zajedničkoj vladavini vlasti i opozicije, jedina i prava politička revolucija bi značila političko protjerivanje i jednih i drugih, te pravno uređivanje političkih kampanja, što bi značilo da neispunjavanje obećanja u kampanji znači direktan odlazak u zatvor na određen period i zabrana političkog djelovanja zauvijek. U suprotnom, svaki sljedeći kriminalac će imati priliku da u svakom mogućem smislu uništava Crnu Goru, a neka nova opozicija će opet glumiti oponente i uživati sve kiminalno/političke beneficije, samo da bi kasnije okrivila nekoga, recimo od 18 godina, za 30-ogodišnju propast države, jer im nije dao glas uvidjevši da su u istom timu sa ljudima čiji su, navodno, oponenti. Dakle, opozicija je, u suštini, mnogo jadnija od vlasti, a vlast je prejadna. Potrebno je dati nekom trećem priliku, u gore pomenutim uslovima, kako nas ne bi i oni narednih 30 godina vukli za nos i tjerali da debatujemo o superiornostima nacija i vjera, jedni druge gledamo poprijeko i priželjkujemo sukobe samo zato što smo različitih shvatanja, a bog svakog od nas govori suprotno”, poručio je Stato. On je u zaključenju razgovora pokušao i da ukaže na besmislenost nacionalizma.

“Pošto pripadnik svake nacionalsti u Crnoj Gori uživa u svojoj nacionalnoj superiornosti i izdvojenosti naspram drugih, dok djeca umiru, nedužni ginu, sve se betonira i živimo od 300 eura na ivici rata, samo ću reći da je Milo bio i Srbin i Crnogorac, baba Marka Miljanova Albanka, djed Novaka Đokovića Hrvat, a majka Roberta Prosinečkog Srbijanka”, kazao je reper.

Bonus video: