"Ničim izazvan": Što smo stariji, naše želje su sve manje realne

Video za ljubavnu pjesmu „Sve tvoje želje” biće prezentovan u ponedjeljak, 29. januara na portalu Vijesti
441 pregleda 0 komentar(a)
Ničim izazvan, Foto: Ničim izazvan/Facebook
Ničim izazvan, Foto: Ničim izazvan/Facebook
Ažurirano: 26.01.2018. 16:41h

Prošlogodišnji dobitnik MTV nagrade za najboljeg regionalnog izvođača, “Ničim izazvan” riješio je da i ovu godinu započne, kao i prethodnu koja je za ovaj bend bila veoma uspješna, novim singlom.

Zato već prvi mjesec 2018. donosi novi singl “Sve tvoje želje”, čija je radijska premijera zakazana za danas u 10 časova.

Armija fanova sastava “Ničim izazvan” koja se iz dana u dan povećava neće mnogo čekati na spot, već će on biti prezentovan u ponedjeljak na portalu Vijesti.

Vođe benda Bojan Gluvajić i Boris Bakalov se nadaju da će singl biti uspješan, kao i numere objavljene do sada.

“Ovoga puta je u pitanju ljubavna pjesma. Nekako taj tip numera dominira u našem repertoaru. Vjerovatno će tako biti dok god za njih budemo imali inspiracije. Nadam se zauvijek”, iskren je gitarista i pjevač Bojan Gluvajić.

Kako pjesma nosi naziv “Sve tvoje želje”, pjevač Bojan Bakalov pričao je o svojim željama, koliko su realne i koliko se trudi da ih, bez obzira koliko bilo teško, ostvari.

“Čini mi se, što smo stariji, da se više okrećemo ka željama koje su teško ostvarive i manje realne. Eto, na primjer, sa trideset i kusur godina smo odlučili da formiramo bend. One želje koje su lakše ostvarive i realne - jednostavno ispunimo”, pohvalio se Bakalov.

Bend “Ničim izazvan” može se pohvaliti sa tri uspješna singla koja su obilježila prethodnu godinu, a ovim, četvrtom numerom najavljuju i novi album.

“Vjerujem da će novi studijski album izaći u toku ove godine. Još nijesmo odlučili kad, ali vjerovatno će biti deset pjesama na njemu”, otkriva Gluvajić.

Iako su odavno radijski hitovi numerama “Ko nam je ubio radio”, “Da li želiš” i “Ljuto nebo”, kao ni singlu koji kreće u etar danas, nije zagarantovano mjesto na albumu.

“Do sada smo uvijek na novi album stavljali i pjesme koje su već bile objavljene. Kada budemo skupili na jedno mjesto sve singlove koji su planirani za to treće studijsko izdanje, vidjećemo kakva će biti kompletna slika i kako sve numere zajedno “dišu”. Tada ćemo donijeti odluku koje će se pjesme tu naći”, obećava Bakalov.

Prethodna godina za bend je bila veoma uspješna, o čemu svjedoče brojni nastupi, ali i MTV nagrada, a Bakalov priznaje da im je u prvom planu “rad na napretku u svakom mogućem smislu”.

“Akcenat stavljamo na taj naš treći studijski album. To je uvijek najuzbudljiviji trenutak u životu svakog benda. Mislimo da će ovo biti naš najzreliji i najinteresantniji album do sada i zbog toga je uzbuđenje još veće. Jedva čekamo da ga ljudi čuju”, kaže Bakalov.

Upravo su članovi ovog mnogobrojnog sastava rado viđeni i slušani gosti u Crnoj Gori, no već nekoliko mjeseci se nijesu družili sa publikom ovdje.

“Mi jako rado dolazimo u Crnu Goru. To nam je omiljena zemlja za svirke van Srbije. Neko vrijeme nismo nastupali, ali planiramo to da promijenimo već na ljeto. Ako ne i ranije”, obećava Gluvajić.

Imamo dosta neizdatih numera koje čekaju svojih pet minuta

Rijetki su muzičari koji kad pripremaju album, naprave isključivo onoliko numera koliko ide na projekat. Čime se vode kad biraju pjesme koje će se naći na albumu, koliko im je bitno da sve pjesme budu jedna priča i šta rade sa onima koje “preteknu”, Gluvajić objašnjava:

“Kod nas je izbor pjesama aktivan do izlaska albuma. Neke numere obično ulete u posljednjem trenutku, pa smo prinuđeni da zbog određenog broja pjesama koje se treba da se nađu na njemu neke povučemo. Zato imamo dosta neobjavljenih numera koje još čekaju svojih pet minuta”, ispričao je Gluvajić. Upravo momenat objave nekim pjesmama odredi sudbinu, pa, iako su čekale u fiokama po nekoliko godina, kad se nađu u etru, brzo osvoje srca publike. Takva iskustva imaju i članovi benda Ničim izazvan.

“Od svih naših pjesama, sudbinu da bude snimljena tek nekoliko godina pošto smo uradili demo imala je “Trideset”, a to nam je, sada kada sumiramo karijeru, jedan od najvećih hitova”, pohvalio se Gluvajić.

Bonus video: