Buč Kesidi ekranizovao „Nedelju ujutru”

Još jedan singl s albuma Euforija dobio video pod režiserskom palicom Vedrane Vukojević i Luke Trajkovića

2620 pregleda 0 komentar(a)
Buč Kesidi, Foto: Vedrana Vukojević
Buč Kesidi, Foto: Vedrana Vukojević

Buč Kesidi su objavili spot za pjesmu “Nedelja ujutru”. Radi se o novom singlu sa hvaljenog albuma “Euforija” koji je objavljen prošle godine. Spot za novi singl sniman je u Pančevu, a za njegovu realizaciju bili su zaduženi Vedrana Vukojević i Luka Trajković.

Buč Kesidi su pripremili novi singl i spot neposredno pred objavljivanje vinilnog izdanja albuma Euforija, koji će se u prodaji naći sredinom septembra zajedno sa drugim tiražom CD izdanja albuma.

“Vedrana i Luka su nam jako dobri drugari, prethodno smo sa Lukom sarađivali na spotovima za ‘Đuskanje ne pomaže’ i ‘Subotu’, a Vedrana nam je prošlog ljeta režirala spot za pjesmu ‘TIHO’, to nam je do sada bilo najdraže snimanje ikada. Ona je u međuvremenu otišla da živi u Berlinu, ali čim smo shvatili koliko joj nedostajemo kupili smo joj kartu u jednom smjeru i samo joj javili da dolazi da nam režira novi spot sa Lukom. Skupili smo najbolju ekipu sa svih spotova na kojima smo radili do sada i napravili novo najljepše snimanje ikada”, kažu momci iz benda.

Album Euforija benda Buč Kesidi donio im je nominaciju za prestižnu nagradu IMPALA za najbolji nezavisni evropski album godine, kao i put na prestižni Eurosonic festival koji je održan u januaru u Holandiji. Album je objavljen krajem prošle godine za izdavačku kuću Kontra, a sa albuma su se već izdvojili hitovi “Nema ljubavi u klubu“, “Đuskanje ne pomaže“, “TIHO” i ”Subota”. Snimanje i izdavanje albuma podržali su Sokoj i OFPS.

Album Euforija se našao na svim relevantnim listama najboljih izdanja iz 2019. godine, a pomenuti projekat i kod kritičara osvojio je visoke ocjene.

Bonus video: