Lejdi Gaga dominirala na virtuelnim MTV muzičkim video nagradama

I Lejdi Gaga i Vikend su poslali važne poruke gledaocima o sadašnjem stanju svijeta poručujući im da "nose maske" i pozivajući na "pravdu za Džejkoba Blejka i Brionu Tejlor".

4266 pregleda 1 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Lejdi Gaga bila je zvijezda ovogodišnje uglavnom virtuelne ceremonije dodjele MTV muzičkih video priznanja sa osvojenih pet nagrada uključujući pjesmu godine, umjetnika godine i saradnju godine za numeru "Rain on Me".

Hit "Rain on Me" napravljen zajedno sa Arijanom Grande, Lejdi Gaga je prvi put izvela uživo.

Muzičar Vikend (The Weekend) osvojio je glavnu nagradu, najbolji video godine za "Blinding Lights".

I Lejdi Gaga i Vikend su poslali važne poruke gledaocima o sadašnjem stanju svijeta poručujući im da "nose maske" i pozivajući na "pravdu za Džejkoba Blejka i Brionu Tejlor".

"Nosite maske to je znak poštovanja", rekla je Lejdi Gaga za vrijeme jednog od njenih nekoliko pojavljivanja na bini dok je prihvatala nagrade.

Njen najimpresivniji nastup bila je interpretacija mješavine pjesama sa poslednjeg albuma "Chromatica". Noseći razne ekstravagantne kostime Lejdi Gaga izvela je djelove numere "911", "Enigma", "Chromatica II", "Stupid Love" i "Rain on Me". Pridružilo joj se više plesača u pozadini, svi sa maskama.

Vikend, prvi izvođač večeri i dobitnik glavne nagrade, odao je priznanje Blejku i Tejlor, dvoje crnih ljudi u koje je pucala policija.

"Zaista mi je teško da slavim sada i uživam u ovom trenutku, tako da ću samo reći pravda za Dejkoba Blejka i pravda za Brionu Tejlor", rekao je on.

Cermonija dodjele MTV Video muzičkih nagrada počela je još jednim dirljivim trenutkom kada je domaćin Keke Palmer rekao gledaocima da je predstava posvećena Čedviku Bouzmenu koji je umro u petak u 44 godini od raka.

"Posvećujemo večerašnju predstavu čovjeku čiji duh je dodirnuo toliko ljudi. On je pravi heroj ne samo na platnu. Njegov uticaj živi zauvijek", rekao je Palmer.

Veći dio predstave bio je ipak posvećen zabavnim izvođenjima, nekim unaprijed snimljenim, uključujući i na raznim lokacijama u Njujorku, mada lokacije nisu uvijek bile jasne.

foto: AP

Ceremonija dodjele MTV Video muzičkih nagrada trebalo je prvobitno da bude održana u Barkli centru u Njujorškom kvartu Bruklin ali planovi su promijenjeni zbog pandemije.

Kolumbijski pjevač i dobitnik nagrade za najbolju latino pesmu Maluma pevao je iz Bruklina dok je Vikend izveo svoje numere sa Menhetna. Pop grupa BTS koja je dobila četiri nagrade uključujući najbolji pop i najbolju grupu nastupila je iz Južne Koreje, unapred snimljenim izvodjenjem.

Bonus video: