Slayer nakon turneje odlazi u penziju

Kalifornijski metalci su zvijezde žanra još od osnivanja 1981, a posljednji, dvanaesti studijski album "Repentless" objavili su 2015. godine
1 komentar(a)
Keri King, Slayer, Slejer, Foto: Shutterstock
Keri King, Slayer, Slejer, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.01.2018. 15:33h

Jedan od najvoljenijih metal bendova na svijetu Slayer najavio je da će turneja koja mu predstoji biti njegova posljednja.

Kalifornijski metalci su zvijezde žanra još od osnivanja 1981, a posljednji, dvanaesti studijski album "Repentless" objavili su 2015. godine. Bend je 2013. bio uzdrman smrću jednog od osnivača Džefa Hanemana.

Fanovi Slayera ostali su u šoku nakon što je objavljeno zvanično saopštenje kultnog benda u kojem se potvrđuje da će njihova ovogodišnja svjetska turneja biti i posljednja za kalifornijske metalce. Bend još nije otkrio detalje turneje, ali je objavio kratak video u kojem se osvrće na dosadašnju karijeru i poručuje da će se povući nakon ovogodišnje serije svirki.

Prošle godine frontmen Tom Araja je u intervjuu za "Loudwire" nagovjestio ovakav razvoj događaja kazavši da osjeća da je vrijeme da uživa u penziji nakon 35 godina koje je posvetio muzici. On je međutim tada dodao da ga i dalje uzbuđuje sviranje koncerata.

"Volim da pjevam, da izbacim svo to sra*je iz mene i da ubjeđujem ljude da sam totalni manijak. To je kao gluma. Osjetiš tekst pjesme i pokažeš ga svojim izrazom lica, pokretima, obožavam to", istakao je Araja.

Bonus video: