Arsenal fest ipak na internetu

Organizatori se do posljednjeg trenutka borili da se publici omogući prisustvo

1336 pregleda 0 komentar(a)
Arsenal fest, Foto: Nemanja Đorđević
Arsenal fest, Foto: Nemanja Đorđević

Jedan od najpopularnijih rok festivala u regionu, jubilarni Arsenal Fest 10 zbog i dalje složene situacije u vezi s pandemijom Kovid-19 u Kragujevcu biće održan onlajn - bez prisustva publike, saopštili su organizatori.

U okviru festivala, a po nešto ranije najavljenom programu, od danas do 16. septembra nastupiće Amira Medunjanin, Čovek bez sluha, KBO!, Nikola Vranjković, Lea Dobričić, Kruševac geto, Kendi, Larska i Kanda kodža i Nebojša. Publika Arsenala moći će posredstvom društvenih mreža i YouTube servisa da be splatno gleda i sluša svirke na Garden stejdžu, odnosno u kragujevačkoj „Zastavinoj bašti“, svake večeri od 21 sat, počevši od večeras.

Prvobitno planirani Arsenal 10, s najavljenim nastupima svjetski i regionalno popularnih imena kakva su Placebo, Sum 41, Ynwgie Malmsteen, Gogol Bordello, Dubioza kolektiv i drugi nije mogao da bude održan kako je planirano u junu ove godine, zbog već pomenute nepovoljne globalne situacije s pandemijom koronavirusa.

Zato je, prema saopštenju organizatora, planirani program za ovu godinu prebačen za jun 2021. godine. Već su potvrđeni Gogol, Yngwie, Dubioza, dok se čekaju datumi za Placebo, Sum 41 i druge.

“Tim Arsenala uložio je sve napore kako bi jubilarni festival ovog ljeta ipak bio održan, naravno u svedenom i prilagođenom obliku, u skladu s odredbama i preporukama republičkog Kriznog štaba za borbu protiv Kovid-19. Za ovu sedmicu očekivani su ČBS i KBO!, Amira Medunjanin, Nikola Vranjković i Lea Dobričić, kao prvi od desetak planiranih događaja Arsenala 10, koji bi se održavali uz ograničen broj od 500 posjetilaca, na međusobnom rastojanju od 1,5 metra, nošenje maski i druga zdravstvena pravila. Pošto je Institut za javno zdravlje Kragujevca juče saopštio da i dalje nema uslova za ukidanje vanredne situacije u gradu, bili smo prisiljeni da se odlučimo za praktično jedini moguć način održavanja desetog Arsenala – emitovanje onlajn nastupa bez prisustva publike”, objasnili su organizatori.

Oni su saopštili da će vraćanje novca za ulaznice za nastupe Amire Medunjanin, Nikole Vranjkovića i Lee Dobričić biti omogućeno na mjestima kupovine, a da uputstva povrata novca za karte kupljene preko Ticket Visiona mogu dobiti oni koji se jave na mejl adresu office@tickets.rs

“Zahvaljujemo svim našim fanovima i posjetiocima, iz Kragujevca, regiona i svih djelova planete, koji su nam neprekidno davali podršku tokom ovih teških i neizvjesnih mjeseci, zbog kojih smo i nastojali da istrajemo i ipak održimo ovogodišnji slavljenički Arsenal. Vjerujemo da je ogromno razočarenje fanova Arsenala što neće biti u mogućnosti i ovog ljeta da prate nastupe u jedinstvenom prostoru festivala. Što se tiče organizacionog tima – festival je tokom svoje desetogodišnje istorije zapamtio brojne poteškoće, neizvjesnosti, krizne trenutke, ali za nas ništa ne bi bilo tako bolno kao kompletno otkazivanje Arsenala”, zaključili su organizatori.

Bonus video: