Počinje Tivat World festival

Učenici tivatske muzičke škole danas otvaraju program na Obali maršala Tita, a nakon toga na ljetnjoj sceni CZK Tivat nastupa klapa “Jadran”

2683 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Poster
Foto: Poster

Tivat World festival počinje danas nastupom učenika tivatske Muzičke škole, na Obali maršala Tita, u 19 časova, a njihovi koncerti su na repertoaru i naredna dva dana, na istom prostoru i u isto vrijeme. Festival traje do 13. septembra, a održava se na više lokacija, saopštio je organizator Dalibor Ševaljević i istakao da je program fokusiran na domaće umjetnike, usljed epidemiološke situacije.

“Ove godine ćemo imati tri mjesta održavanja: guvno na Obali maršala Tita, ljetnja pozornica Centra za kulturu Tivat i DJ stage u plažnom baru “Verige”. Festival je za ove četiri godine posjetilo preko više od 30 bendova iz svijeta, a naša kruna je prošlogodisnja nagrada WBA za najbolju manifestaciju u Crnoj Gori koju dodjeljuje Nacinalna turistička organizacija Crne Gore”, kazao je Ševaljević i dodao da program svake večeri počinje na tivatskoj rivi.

Nakon otvaranja festivala, program se večeras seli na Ljetnju pozornicu gdje će u 20 časova nastupiti klapa “Jadran”, a zatim će u plažnom baru “Verige” nastupiti DJ Bodzie.

Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra organizuje se u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore i biće upriličen sjutra u 20 časova na ljetnjoj sceni CZK Tivat.

“Numere koje ćemo slušati na ovom koncertu su iz cijelog svijeta i sa jednom crnogorskom numerom naše sugrađanke Nine Perović. Treće večeri festivala ćemo na ljetnjoj pozornici ugostiti kvartet Nuova sa Petrom Dobričaninom.

Takođe, svakog dana na trećoj lokaciji bič bar ‘Verige’, od 22 časa nastupa po jedan domaći DJ, i to danas DJ Bodzie, sjutra MR Goja, a trećeg dana DJ Mono”, najavljuje Ševaljević.

On je istakao da posebno raduje činjenica da je ove godine ostvarena saradnja sa “još nekoliko autoritativnih institucija, a to su Ministarstvo kulture Crne Gore, Muzički centar Crne Gore, Centar za kulturu Tivat i JU Muzička škola Tivat”.

Bonus video: