U vrijeme kad su koncerti utihnuli saradnja muzičara s brendovima sve je jača

Trevis Skot i McDonalds postali hit

McDonalds još odavno koristi poznate face kako bi promovisao svoj brend, zna da tu nema greške, a počeli su saradnjom s Majklom Džordanom 1992. Sad je takva kolaboracija pokrenuta i sa Skotom, što je odmah izazvalo bum, a oni koji su pokušali da objasne zašto su dobili toliku pažnju kažu da je u pitanju neviđeno partnerstvo koje udružuje tri sile - prehrambenu, modnu i muzičku industriju istovremeno

3957 pregleda 1 komentar(a)
Trevis Skot, Foto: Amy Harris/AP
Trevis Skot, Foto: Amy Harris/AP

Jedan od najpopularnijih američkih repera novije generacije, Trevis Skot je ušao u partnerstvo s McDonaldsom, a ova saradnja zadobila je ogromnu pažnju vodećih svjetskih medija. O čemu se radi, otkud toliki hajp?

McDonalds još odavno koristi poznate face kako bi promovisao svoj brend, zna da tu nema greške, a počeli su saradnjom s Majklom Džordanom 1992. Sad je takva kolaboracija pokrenuta i sa Skotom, što je odmah izazvalo bum, a oni koji su pokušali da objasne zašto su dobili toliku pažnju kažu da je u pitanju neviđeno partnerstvo koje udružuje tri sile - prehrambenu, modnu i muzičku industriju istovremeno.

Naime, paralelno s McDonaldsovom najavom ove saradnje, Trevis Skot je u promet pustio svoju novu modnu liniju koja odaje počast vintidž vizualima iz istorije jednog od svjetski najpopularnijih prehrambenih lanaca. Među artiklima koji su pušteni u prodaju su već standardna, očekivana odjeća u vidu majica, kapuljača, bermuda, ali i neobične ponude poput jastuka za tijelo Chicken McNugget u vrijednosti od 90 dolara i retro metalna kutija za ručak od 45 dolara. I McDonalds i Skot su ovim potezom još jednom pokazali da su majstori brendiranja.

Osim što su tri velike industrije omastile brke ovom saradnjom, ispostavilo se da je McDonalds izborom Trevisa Skota za najnoviju kampanju ostvario pun pogodak. Jedan od najpopularnijih trepera današnjice ima preko 32 miliona pratilaca na društvenim mrežama, a da je svjetski poznatoj franšizi upala sjekira u med govore i Trevisove objave o saradnji na Instagramu, od kojih su posljednje tri za 24 sata sakupile četiri do preko pet miliona pregleda. Prva objava, kolekcija više fotografija lansirana prije pet dana sakupila je četiri i po miliona lajkova.

Tako je McDonalds pogodio u metu onoga što je ciljao - vojsku angažovane mlađe publike koja odano prati influensere i brendove koje reklamiraju. Koliko su ljudi poput Trevisa uticajni govori i njegova saradnja s kompanijom Nike, koja je lansirala liniju patika s njegovim imenom za koje se fanovi bukvalno bore da ih nabave.

I Trevis će takođe pokupiti kajmak na osnovu ove saradnje, posebno u periodu kad je muzika uživo na izdahu. Nije tajna da su danas uspješni muzičari prvenstveno influenseri, a tek onda muzičari, pa ogroman dio prihoda, često i većinski, ostvaruju kroz saradnje s poznatim brendovima.

Preporučujemo za Vas