Brutalan opis vladavine kapitala

Hrvatska kantautorka Sara Renar objavila saradnju sa eksperimentalnim rep duom Playground Hustle

3743 pregleda 0 komentar(a)
Sara Renar, Foto: Shutterstock
Sara Renar, Foto: Shutterstock

Pjesma “Kapital” prva je saradnja hrvatske kantautorke Sare Renar i eksperimentalnog rep dua Playground Hustle, a u ovoj pjesmi progovaraju o problematičnom odnosu društva prema materijalnim vrijednostima, te nemoći pojedinca da prekine začarani krug u kojem smo svi – dužni.

Brojni građani danas su sluge kapitalizma koji doslovno vlada svijetom. Ova, kako pjeva Sara, tajanstvena moć tjera nas da padnemo doslovno na koljena, bez novca, bez posla ili s mizernim platama. Plešemo kako god ona svira, a samo je pitanje vremena kad ćemo svi završiti na istom mjestu. Osim ako se sami ne odupremo sivilu koje nas okružuje, baš kao ova “girl power trojka”.

“Kapital je iskreno i brutalno opisan kroz slomljene bitove producentkinje Tonote iz Playground Hustlea, eterične Sarine vokale i oštar rep druge polovine ovog rep dua, Megi. Pjesmu su djevojke pisale zajedno, a prateći artistički video spot potpisuje banjalučka rediteljka Tajana Dedić Starović koja djeluje pod umjetničkim imenom Artist at Camera. Saradnja Sare i Tajane započela je na još jednoj angažovanoj pjesmi, ‘Šuti i pjevaj’, kojom je hrvatska kantautorka najavila novi studijski album koji će objaviti za Croatia Records. Ovu numeru Sara je posvetila svim ženama, a njena poruka ocrtala se i u gostujućim vokalima gdje su se mogle čuti njene koleginice Aklea Neon, Barbara Munjas, Luce, Lovely Quinces, Mary May, Pi, Maja Posavec, Ida Prester i Željka Veverec.

Iza Sare je i singl “Držali smo se za ruke” koji je bio nominovan za nagradu Milan Mladenović. Hrvatska kantautorka iza sebe ima četiri nagrađivana albuma, od kojih je posljednjih “Gdje povlačiš crtu?” objavljen 2018, a publika u Crnoj Gori bila je u prilici te godine i da je sluša u Podgorici i Nikšiću.

Bonus video: