Party Bus najavio drugu fazu

Manifestacija se ove godine u izmijenjenom formatu održava u šest crnogorskih gradova

1749 pregleda 0 komentar(a)
Sa ovogodišnjeg izdanja Party Busa, Foto: Party Bus
Sa ovogodišnjeg izdanja Party Busa, Foto: Party Bus

Projekat Party Bus najavio je svoju drugu fazu, a otpočeće otvaranjem rok izložbe u Plužinama, saopštili su organizatori. Tačan datum održavanja manifestacije biće poznat kroz nedjelju dana.

Kao što je ranije najavljeno, ovogodišnji program obuhvata šest gradova, a do sad je publika bila u prilici da prisustvuje svirkama u Spužu, Kolašinu, Podgorici i Nikšiću, na kojima su nastupili bend Rudolf i domaći akustičari Veljko Vučurović, Stefan Pantović, Bojan Peko Minić, Nenad Lalović, Mihailo Bulajić, Ivan Ivanović i Goran Bojičić. Neki od ovih muzičara, koji su kroz svoje nastupe nastavili afirmaciju rokenrola, publici su poznati iz grupa Autogeni trening, Pankreas, Parampaščad i Bubnjivi i psi.

Program Party Busa nastavljen je u Baru izložbom rok postera u Umjetničkoj galeriji “Velimir A. Leković”, na kojoj je prikazano 30-ak postera koji obuhvataju kako kultne rok izvođače, tako i neke manje poznate, ali koji su grafički izuzetno vrijedni. Ista postavka biće izložena i u Plužinama.

Organizatori su naveli da Party Bus baštini i promociju literarnih vrijednosti, pa je tako u Nikšiću održana promocija knjige Luke Draganića “Otkud muva u decembru”, a u nastavku manifestacije biće promovisana i “Nikšićka rok poezija” u Podgorici. Tu je i ekološki dio programa, u okviru kojeg će se održati čišćenje prostora i simbolično sađenje sadnica kraj jezera Krupac.

“Cilj projekta je i da se naglasi ekološka komponenta jer trend u svijetu je da eko-festivale prati specifična ciljna grupa sa svih meridijana. Zato ćemo ove godine značajan dio aktivnosti usmjeriti upravo za simbolično sađenje sadnica, angažovanje volontera u čišćenju atraktivnih izletišta i afirmaciju humanog odnosa prema okruženju. Party bus je napravio veliki marketinški bum. Posebno je dobro što nudi šansu da se uz minimum troškova realizuje manifestacija koja daje veliki doprinos ukupnoj muzičkoj ponudi, ali koja u krajnjem ima i kulturološki i ekološki značaj za lokalnu zajednicu”, istakli su ranije organizatori.

Manifestacija Party Bus morala je da promijeni koncept ove godine zbog pandemije koronavirusa. Prethodnih godina ova manifestacija okupljala je po tri popularne grupe, dvije iz okruženja i jednu domaću, koje bi posjetile tri grada gdje bi održale koncerte i druge aktivnosti. Tako su u okviru Party Busa nastupali Bad Copy, Kerber, Parampaščad, Električni orgazam, Rudolf i drugi. Sve aktivnosti se realizuju uz podršku Pivare Trebjesa i EPCG.

Bonus video: