Hrvatski muzičar još jednom numerom najavljuje dugoočekivani drugi album

Boris Štok objavio singl „Predajem se tebi”

Spot je režirala Marcella Zanki

2587 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz spota: Boris Štok, Foto: Screenshot
Detalj iz spota: Boris Štok, Foto: Screenshot

Riječki pjevač, kompozitor i tekstopisac vrijeme pandemije iskoristio je kako bi završio svoj drugi solo album koji će se ubrzo naći na svim streaming servisima i u CD shopovima.

Nakon singlova “Samo trag”, “Uvijek dio mene” i dueta sa hrvatskom glumicom Natašom Janjić “Još uvijek”, riješio je da drugi album najavi još jednom pjesmom- “Predajem se tebi” koja je od prekjuče u etru.

Spot je režirala Marcella Zanki, s kojom je Boris već sarađivao na video-spotovima za pjesme “Samo trag” i “Još uvijek”.

Uz Borisov muzički stil vezana je i estetika koju njegova muzika stvara već u glavama njegove vjerne publike, a Marcella je i te kako osjeća i prenosi u vizuelno.

Nije ni čudo da je Marcella Borisu predložila upravo Ivu Šulentić, poznatu TV voditeljku, da gostuje u videu za editovanu radio verziju singla “Predajem se tebi”, s obzirom na to da će se na predstojećem albumu naći i sedam minuta duga, originalna verzija.

“U pjesmu ‘Predajem se tebi’ zaljubila sam se na prvu i već na prvo slušanje na nju zaplesala. Profesionalnost cijele ekipe dovela je do užitka koji se dogodio na snimanju. Potvrda je to i Borisovog uspjeha, a i cijelog tima kojega vodi Marcella, čiji rad pratim već godinama i veoma poštujem. Upravo sam se zato s beskrajnim povjerenjem prepustila u njene ruke. Vjerujem da će u ovih nekoliko minuta, koliko traje spot, svaki gledalac imati prilike i vizualno uživati u onome što Boris, na svoj poseban način, servira muzički. Njegov rad pratim i cijenim već dugo i već smo nebrojeno mnogo puta sarađivali na raznim emisijama i dodjelama nagrada koje kao muzičar, ali i kao osoba, svakako zaslužuje. Ponosna sam na ono što smo napravili, kazala je Iva Šulentić za Večernji.

Štok pak ističe da se Iva super uklopila u priču vizualno, svojom prirodnošću i spontanošću pred kamerom.

“Znamo se već dugo i ovo je bila super prilika da sarađujemo na videu. Snimanje je bilo jako ugodno, a opet, kao i uvijek, profesionalno. Jako sam srećan kako sve izgleda i zvuči. Marcella ima odličan ukus, već se i dobro poznajemo, pa je sve lakše. Cijela je ekipa napravila odličan posao i na tome im najljepša hvala. Muziku i tekst potpisujem ja, dok aranžman i produkciju dijelim sa svojim stalnim saradnikom Darkom Terlevićem (bend the Siids). Za miks je zaslužan Matej Zec. Aranžmanski i produkcijom išli smo malo van naših uobičajenih aranžmana, a opet da se osjeti moj rukopis, vokali, ekspresija i onaj ‘mračniji’ senzibilitet”, istakao je Štok.