saradnja sa egzit festivalom

Snimak De Vit grabi ka milionu pregleda

Legendarni BBC-jev muzički urednik Pit Tong podržao nastup belgijske producentkinje u Crnoj Gori

4983 pregleda 2 komentar(a)
Šarlot de Vit na tvrđavi Mogren, Foto: Privatna arhiva
Šarlot de Vit na tvrđavi Mogren, Foto: Privatna arhiva

Snimak nastupa Šarlot de Vit u Crnoj Gori ide ubrzano prema prvom milionu gledalaca, a veliku globalnu podršku dao joj je i ključni akter elektronske scene, legendarni BBC-jev muzički urednik Pit Tong, koji je, tokom ekskluzivnog intervjua sa belgijskom superzvijezdom, nazvao budvansku obalu oko tvrđave Mogren jednim od najljepših mjesta na svijetu.

Na Tongov upit kako se našla na Mogrenu, Šarlot je objasnila:

Bila je to saradnja s EXIT festivalom kojom su pokrenuli koncept u kojem dovode DJ-e na prelijepe lokacije odakle streamuju njihove nastupe. Imala sam sreću da sam dobila priliku da prva nastupim na prelijepoj lokaciji u Crnoj Gori. Snimali smo tokom zalaska sunca i bilo je čarobno”.

Malo koji DJ i producent na planeti ima uticaj kakav Pit Tong ima na svijet dance muzike u proteklih 20 godina. Kao urednik i glas vodećeg radija Europe, BBC-jevog Radio 1, Pit je, ponajviše kroz program Essential Mix i Essential Selection, postao vrhunski muzički autoritet i jedna ključnih osoba u industriji protekle dvije decenije. Njegov izuzetan rad osigurao mu je i nezvaničnu titulu globalnog ambasadora plesne elektronske muzike.

Nastupom Šarlot de Vit Exit je lansirao svoj novi projekt InfinitX koji će, kako je i sama umjetnica opisala Pitu Tongu, u promociji destinacija spajati najveća muzička imena sa najlepšim lokacijama širom svijeta.

“Stream seta snimljenog na staroj austrougarskoj tvrđavi Mogren, sa koje se pruža fantastičan pogled na Jadransko more i budvansku obalu, dosad je na društvenim mrežama i online video servisima pogledalo 930.000 ljudi širom svijeta. Publika sa svih kontinenata i preko stotinu zemalja, pokazala je oduševljenost kako Šarlotinom muzikom i pojavom, tako i prirodnim ljepotama lokacije izrazivši veliku želju da posjete Crnu Goru”, stoji u saopštenju Exita.