Ivan Bjeković predstavio prvi samostalni singl

„Muzika, životno iskustvo, putovanja i velika fizička transformacija (izgubio sam 50 kilograma) su inspiracija za pokretanje bloga”
304 pregleda 2 komentar(a)
Ivan Bjeković, Foto: Olja Radonjić
Ivan Bjeković, Foto: Olja Radonjić
Ažurirano: 16.01.2018. 17:44h

Ivan Bjeković riješio je da se na muzičkoj sceni okuša kao solista, pa je juče na Youtube kanalu objavio prvi samostalni singl.

U pitanju je numera “Svila moga sna” za koju je muziku napisao Lazar Nenezić (sa kojim je do skoro činio akustični duo "Pluton"), tekst Siniša Bjeković, dok je aranžman djelo Mihaila Mihe Radonjića u čijem studiju je i snimljena. “Lazar i ja smo prijatelji od srednje škole, a kako nam se stavovi po pitanju muzike više ne slažu, nismo htjeli da poslovno utiče na prijateljsko. Odluka da nastavim solo karijeru vezana je za činjenicu da je muzika sastavni dio mene i da imam ogromnu želju da nastavim sa svirkama i komponovanjem. Uželio sam se nastupa i dobre energije koju sam dijelio sa publikom, a sa Lazarom sam i kroz ovaj singl nastavio našu saradnju”, priča za Vijesti Ivan Bjeković.

Pored toga što je Nenezić učestvovao u snimanju pjesme i odsvirao gitare, Branko Koprivica je bio zadužen za bas i klavijature, a Ivana Popović Martinović je otpjevala prateće vokale.

Kako je ista ekipa sa kojom je sarađivao kao član Plutona radila na pjesmi, Bjeković otkriva da se zvuk neće razlikovati.

“Solo karijera će biti samo nastavak onoga što je radila grupa Pluton. Suštinski se ne mijenja koncepcija. Ovaj singl i jeste snimljen za vrijeme zajedničkog rada, te sam odlučio da nastavim započeti posao i da ova pjesma bude objavljena. U planu je bilo i snimanje spota, ali sticajem okolnosti se od toga odustalo do neke druge prilike”, kaže Bjeković.

Nakon praznika, on planira i da nastavi sa svirkama.

“Za sada će to biti akustične svirke, a možda nekad bude i kompletan sastav. Do tada - one man show”, obećava Bjeković.

Pored muzike, Bjeković će se u narednom periodu okušati i kao bloger.

“Pokrećem jedan vid bloga (Facebook: Lifestyle by Ivan), u kojem ću, osim muzike, objavljivati i članke vezano za režim ishrane, motivaciju i putovanja. Muzika, životno iskustvo i velika fizička transformacija (izgubio sam 50 kilograma) kao i česta putovanja bili su inspiracija za pokretanje ove priče”, najavljuje on.

Bonus video: