Grašo objavio novi singl

Pjesma ‘Neće nas zauvik bit’, kako tvrdi Grašo, nastala je u jednom dahu, spontano

2597 pregleda 0 komentar(a)
Grašo, Foto: Privatna arhiva
Grašo, Foto: Privatna arhiva

Hrvatski kantautor Petar Grašo tokom svoje karijere imao je priliku da pjeva songove za nekoliko serija. Najuspješiji je svakako numera “Šta ti je svit” iz serije “Vila Marija” u kojoj je u jednoj epizodi igrao sam sebe. Pjevao je još i singl “Voli me” za seriju “Pogrešan čovjek”, kao i za mjuzikl ”Pacijenti” iz kojeg je duetska numera sa Hanom Huljić “Srce za vodiča”.

Prije nekoliko dana počelo je emitovanje serije “Dar Mar”, a sa njom je u etar pušten još jedan Grašov singl “Neće nas zauvik bit”. Sve pomenute numere koje je Grašo otpjevao za serije potpisuje hrvatski muzičar Tonči Huljić koji je zaslužan i za novu Grašovu pjesmu.

Pjesma ‘Neće nas zauvik bit’, kako tvrdi Grašo, nastala je u jednom dahu, spontano.

“Sjedio sam ljetos s Tončijem Huljićem u studiju, radeći na mom novom albumu, a on mi je u pauzi odsvirao jednu melodiju. Rekao mi je da je to tema za novu seriju, no da još ne zna kakav bi trebalo da bude tekst, niti ko će je pjevati. Čim sam čuo melodiju odmah sam znao da u refrenu treba da stoji ‘Neće nas zauvik bit’. Tu rečenicu sam odmah čuo uz Tončijevu melodiju”, prisjeća se Grašo kako je došlo do toga da baš on svojim raskošnim glasom uljepša ovu numeru.

“Rekao sam Tončiju: ‘Sve možeš mijenjati, ali ova rečenica mora ostati’. To je ono kada ti se takvo što dogodi iz duše, iz srca, a iskustvo me uči da, kada god ti se takvo što desi, tako treba i ostati. Isti dan smo završili pjesmu, a već dan nakon toga Vjekoslava Huljić i ja napisali smo tekst. Da bi sve bilo najbolje, u goste smo na snimanju pjesme pozvali španskog muzičara Antonija Serana, jednog od najboljih usnih harmonikaša na svijetu”, dodaje Grašo.

Spot za pjesmu snimljen je u malom imaginarnom mjestu Dizmovu u kojem se odvija radnja serije.

Bonus video: