Vodi slušaoce u šumu imaginacije

Multimedijalni umjetnik dRUMELODY objavio novi album “Freedom of imagination”

1404 pregleda 1 komentar(a)
dRUMELOD, Foto: Privatna arhiva
dRUMELOD, Foto: Privatna arhiva

Sarajevski multimedijalni umjetnik dRUMELODY objavio je novi album “Freedom of imagination” koji slušaoce vodi u šumu imaginacije.

Ovu po mnogo čemu specifičnu godinu, dRUMELODY je proveo u dinamičnom i kreativnom radu čija je kombinacija izrodila konceptualni album “Freedom of Imagination”.

Nekad pulen hrvatske izdavačke kuće Dancing Bear, odlučio se za karijerni obrat pa je tako novi album otisnut na vinilu i CD-u ovih dana objavila diskografska kuća Sarajevo disk, dok je distribuciju za hrvatsko tržište preuzela etiketa PDV Records.

Osim u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, album će biti dostupan i na području Srbije, ali ipak, kako se ne bi ograničavali na teritorijalne granice, u 11 freško serviranih “pjesama” moguće je “uroniti” i putem digitalnih platformi Spotify, Deezer, Apple Music i YouTube dok se ostali umjetnikov muzički opus može pratiti i na kanalu dRUMELODY.tv

“Freedom of Imagination” kolaž je različitih elektroničkih žanrova koji potvrđuje tezu da je dRUMELODY umjetnik kojem vješto polazi za rukom da i u svom muzičkom izražaju slušaoca vodi kroz širinu i raznolikost.

Prožet pop electro breakom, electro noiseom, old school beatom, dubom te micro houseom, album kako i naziv sugeriše, slušaoce vodi u svijet imaginacije.

Video je snimljen u šumi pod dnevnom rasvjetom, a napravljen je na temu lične slobode, ali i na sve dublju socijalnu distancu među ljudima koju svakog dana donosi novonastala situacija uzrokovana panedemijom koronavirusa. Njegov, šumski set usred dana želi nas pokrenuti na kretanje, plesanje, maštanje, opuštanje kao i stvaranje našeg malog, privatnog, imaginarnog svijeta. U nedostatku muzičkih dešavanja, dRUMELODY je u ovom proteklom, neobičnom periodu svoju publiku okupljao online uz live streaming performanse na svojim društvenim mrežama.

Kada ne stvara muziku, dRUMELODY živi u Sarajevu kao priznati strip crtač i animator Berin Tuzlić.

Bonus video: