Točku nagrada za životno djelo

Proslavljenom gitaristi i osnivaču grupe “Smak” 28. oktobra biće uručeno značajno priznanje

4016 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Proslavljenom gitaristi, vođi i osnivaču kragujevake grupe “Smak” Radomiru Mihailoviću Točku biće uručena nagrada za životno djelo na dodjeli priznanja GODUM, koju organizuje Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike. Ceremonija je, uprkos pandemiji, zakazana za 28. oktobar u Ateljeu 212.

Ostala priznanja udruženja vezana su za dostignuća u prethodnoj godini. Najbolja rok grupa 2019. je Riblja čorba, nagrada za pop muziku pripašće grupi S.A.R.S., najbolji džez sastav je Kvartet Dragan Ćalina, a nagradu za najbolje mlade snage dobija grupa Buč Kesidi. Udruženje će uručiti i nekoliko povelja zaslužnim pojedincima i udruženjima.

Točak je gitaru počeo da svira sa devet godina, a 1971. godine zajedno sa sa bubnjarom Slobodanom Stojanovićem Kepom i basistom Zoranom Milanovićem u Kragujevcu osniva čuvenu grupu “Smak”.

Snimio je nekoliko solo singlova i izdao jedan solo album (“R. M. Točak“ - RTV Ljubljana 1976). Komponovao je muziku za film “Vizantijsko plavo”, za koju je 1994. godine dobio Kristalnu prizmu.

Bonus video: